Miha Štamcar, 16.11.2019 ob 21:01

V sedmem krogu 1. SNTL ženske je bilo na sporedu nekdaj zanimivih dvobojev, ljubljanski obračun med Vesno in Kajuh Slovanom pa je pripadel Kajuh Slovanu s 5:2. Vodilna Ljubljana je doma po hudem boju ugnala Logatec s 5:4, medtem ko so Izolčanke, ki bodo zaostalo tekmo šestega kroga z Vesno igrale jutri, v Šempetru pri Gorici premagale Letriko s 5:1. V dvoboju dveh ekip, ki do zdaj še nista okusili slasti zmage, so bile bolj uspešne Jeseničanke, ki so zmagale s 5:3. Na Ravnah na Koroškem je bil domači Inter Diskont s 5:3 boljši od Keme.

Ljubljanski derbi je bolje začela domača ekipa, ki je zaslugi Špele Trelec in Ivane Zere dobila uvodna dvoboja, v nadaljevanju pa je bilo vse v znamenju varovank Špele Polončič. Odlično je igrala Lara Opeka, ki je h končnemu zmagoslavju svoje ekipe prispevala tri zmage, po enkrat pa sta bili uspešni Enya Moltara in Tjaša Novak.

Na Galjevici je bila nepremagljiva Nina Zupančič, ki je dobila vse tri svoje dvoboje, vendar to ni bilo dovolj, da bi se Logatčanke veselile dveh točk. Do ene zmage je prišla le še Katja Gutnik, medtem ko sta v domači ekipi po dvakrat zmagali sestri Zala in Nika Veronik, slednja je v odločilnem dvoboju s 3:0 premagala Kajo Okorn, do ene zmage pa je prišla še Tamara Pavčnik.

V dvoboju dveh ekip, ki sta bili po šestih krogih še brez točk, so slavile domačinke, čeprav se je v gostujoči zasedbi s tremi posamičnimi zmagami izkazala Polona Letnar. A so bile to edine zmage za Preserje, kajti Nuša Bolte in Mojca Smolej sta zmagali po dvakrat, enkrat pa je bila uspešna še Barbara Jančič.

Na Ravnah na Koroškem je bila junakinja dvoboja Nuša Kadiš, ki je tudi dobila vse tri svoje posamične dvoboje, na veselje domače ekipe pa je bila dvakrat uspešna še Lea Kadiš, kar je bilo dovolj za tretjo zmago nekdanjih večkratnih državnih prvakinj, ki so se letos po nekaj letih vrnile v prvo ligo. V gostujoči zasedbi so po enkrat zmagale Ana Kovačec, Blažka Harkai in Staša Matis.

Aktualne državne prvakinje Izolčanke so gostovale v Šempetru pri Gorici in po pričakovanjih vknjižile novo zmago. Tina Mozetič je sicer presenetila Leo Paulin, ki je v nadaljevanju dvoboja premagala Laro Komparo, po dvakrat pa sta za Arrigoni zmagali Urška Čokelj in Jana Ludvik.

Izidi sedmega kroga 1. SNTL ženske

Inter Diskont – Kema        5:3

Vesna – Kajuh Slovan       2:5

Letrika – Arrigoni              1:5

Jesenice – Preserje           5:3

Ljubljana – Logatec         5:4

Vrstni red: 1. Ljubljana 14 (35:10), 2. Arrigoni 12 (30:5), 3. Kajuh Slovan 10 (28:20), 4. Logatec 8 (28:22), 5. Vesna 6 (22:16), 6. Kema 6 (21:20), 7.Inter Diskont 6 (20:24), 8. Letrika 4 (16:27), 9. Jesenice 2 (8:33), 10. Preserje 0 (5:35).