Zaradi nastopa slovenske kadetske in mladinske reprezentance na odprtem prvenstvu Madžarske v Szombathelyu so bile danes odigrane le tri tekme šestega kroga 1. SNTL ženske. Vse tri so se končale s 5:1. V gosteh je Ljubljana premagala Kemo in z zmago prehitela Arrigoni, ki bo svojo tekmo z Vesno odigrala 17. novembra, prav tako v gosteh je v Preserju slavila Letrika. Na tretje mesto pa se je po zmagi nad Jesenicami povzpel Logatec.

Pucončanke so se potihoma morda nadejale nekoliko ugodnejšega izplena proti Ljubljančankam, ki pa so tekmo proti Kemi vzele nadvse resno. Zalo Veronik je po hudem boju s 3:2 sicer ugnala Blažka Harkai, vendar je bila to tudi edina domača zmaga. Tesno je bilo tudi v dvoboju med Stašo Matis in Niko Veronik, a je bila v petem nizu vendarle boljša varovanka trenerja Boruta Verna. Do dveh zmag je ob njej prišla pri gostjah še Tamara Pavčnik, enkrat pa je bila uspešna še Zala Veronik.

Poraz Keme in neigranje Vesne so na najboljši možni način izkoristile Logatčanke, ki proti Jeseničankam niso imele večjih težav. Za goste se je sicer tekma začela obetavno, saj je Mojca Smolej premagala Hano Rožmanec, toda to je bila tudi njihova edina zmaga. Po dvakrat sta zmagali Nina Zupančič in Katja Gutnik, v petem nizu pa je odpor Nuše Bolte strla tudi Kaja Okorn.

Do druge zmage v letošnji sezoni je prišla Letrika, ki je na krilih Tine Mozetič, ki v obeh svojih posamičnih dvobojih ni izgubila niti niza ter Eve Cerkvenič, ki je prav tako zmagala dvakrat, eno zmago je vpisala še Lara Kompare, prišla do dveh točk. Preserjanke so sicer prišle do prve posamične zmage v letošnji sezoni, vpisala jo je Polona Letnar.

Aktualne državne prvakinje, Izolčanke, bodo Vesno gostile 17. novembra, že med tednom, 14. novembra pa bo Kajuh Slovan gostil Inter Diskont.

Izidi šestega kroga 1. SNTL ženske

Kema – Ljubljana    1:5

Logatec – Jesenice   5:1

Preserje – Letrika    1:5

Kajuh Slovan – Inter Diskont  14. november

Arrigoni – Vesna     17. november

Vrstni red: 1. Ljubljana 12 (30:6), 2. Arrigoni 10 (25:4) – tekma manj, 3. Logatec 8 (24:17), 4. Vesna 6 (20:11) – tekma manj, 5. Kema 6 (18:15), 6. Kajuh Slovan 6 (18:16), 7. Inter Diskont 4 (13:16) – tekma manj, 8. Letrika 4 (15:22), 9. Jesenice 0 (3:30), 10. Preserje 0 (1:30).