Športno društvo SU Novo mesto je v sodelovanju z Zvezo za šport invalidov – Paraolimpijskim komitejem Slovenije že drugo leto zapored organiziralo državno prvenstvo invalidov Slovenije v namiznem tenisu, ki se ga je udeležilo več kot 120 športnikov in spremljevalcev iz vse Slovenije.

Prisotne je v uvodu pozdravil paraolimpijec Primož Jeralič, predstavnik ZŠIS-POK, prvenstvo pa je uradno otvoril župan MO Novo mesto, Gregor Macedoni, ki je športnikom zaželel veliko uspeha na športnem in osebnem področju. Za glasbeni vložek je poskrbela Aja Koblar Tutič iz Glasbene šole Osmnika.

Odigranih je bilo več kot 400 dvobojev v 11 nacionalnih kategorijah, ki so navdušili gledalce s svojo tekmovalnostjo, motiviranostjo in veseljem do namiznega tenisa. Dolores Kores, v. d. direktorica Zavoda Novo mesto in Darko Jakobčič, direktor podjetja Vectum sta podelila veliko kompletov medalj ter pokala zmagovalcema v kategoriji OPEN, Milani Krmelj in reprezentantu Luki Trtniku, ki sta zlato medaljo osvojila tudi v lastnih kategorijah.

Naslovov državnih prvakov so se v drugih kategorijah razveselili še Primož Kancler, Zdravko Kišek, Luka Trtnik, Jordan Jakin, Miran Štefanec, Edhem Ibrahimovič, Boris Govednik, Andreja Dolinar in Jolanda Belavič.

»V Športnem društvu SU smo veseli odličnega sodelovanja z ZŠIS-POK, MO Novo mesto in ŠC Livada, saj smo skupaj znova dokazali, da je Novo mesto športno mesto, ki je prijazno in odprto tudi do športa invalidov. Srce in duša pri organizaciji takšnega tekmovanja so naši člani, ki so tudi letos svoj prosti čas namenili športu in prostovoljno pomagali pri izvedbi tega velikega športnega dogodka. Veseli me, da lahko z namiznim tenisom povezujemo različne skupine ljudi in različne generacije v duhu športa in prijateljstva,« je povedal vodja tekmovanja Uroš Slatinšek.

Izidi DP v namiznem tenisu za invalide

foto: Lea Jankovič