Še štirje tedni nas ločijo do začetka državnega prvenstva v obeh 1. SNTL. V prvi moški ligi bo tudi v novi sezoni deset ekip, v ženski ena manj, naslova pa bosta branila Krka v moški konkurenci in Arrigoni v ženski. Novinca med najboljšimi klubi sta Cornilleau Mengeš II, ki je bil lani najboljši v 2.SNTL moški, spet pa bodo v prvoligaški konkurenci zaigrale igralke ŽNTK Ljubljana.

Petkratni zaporedni slovenski državni prvaki, ki bodo v novo sezono krenili v nekoliko spremenjeni zasedbi, se bodo že v uvodnem krogu letošnje 1. SNTL doma pomerili z Izoljani. Derbi kroga naj bi, vsaj na papirju, bil med Kemo I in Mariborom Zavarovalnico Savo, zanimiv pa bo tudi obračun v Mengšu, ker se bosta pomerili obe mengeški ekipi. Kajuh Slovan I bo gostil Soboto, na Ravnah pa bo domači Interdiskont I igral proti Savinji.

Ker je Muta, lani izstopila iz lige, bo v 1. SNTL le devet ekip, branilke naslova iz Izole pa bodo v prvem krogu proste, medtem ko bodo podprvakinje, igralke Vesne, gostovale na Jesenicah. Derbi uvodnega kroga bo med Kajuh Slovanom in Logatcem, v Puconcih bo pri Kemi gostovala Letrika. Povratnice v prvoligaško druščino, varovanke Boruta Verna bodo doma igrale proti Preserju.

Tudi v letošnji sezoni ne bo ženske 2. SNTL, moška pa se bo prav tako kot prva začela 22. septembra. Ptujčani, ki so še lani igrali v prvi ligi, bodo drugoligaško sezono začeli doma proti Vesni. Novinec je tudi ŠD SU, lani tretjeligaš, ki bo v prvem krogu igral proti Melaminu, drugi so še: Tempo Velenje – Križe, Logatec – Interdiskont II, Rakek – Muta.

1. SNTL – moški

Pari 1. kroga, 22. september: Krka – Arrigoni, Kema I – Maribor Zavarovalnica Sava, Mengeš I – Cornilleau Mengeš II, Kajuh Slovan I – Sobota, Interdiskont I – Savinja.

1. SNTL – ženske

Pari 1. kroga, 22. september: Kema – Letrika, Jesenice – Vesna, Kajuh Slovan – Logatec, Ljubljana – Preserje, Arrigoni prost.

2. SNTL – moški

Pari 1. kroga, 22. september: Ptuj – Vesna, Tempo Velenje – Križe, Rakek – Muta, Logatec – Interdiskont II, Melamin – ŠD Su.

3. SNTL – moški

Pari 1. kroga, 13. oktober: Metlika – Kema II, Olimpija – Cirkovce, Gorica – Kajuh Slovan II, Vrhnika – Ilirija.