Novomeška Krka je tudi v drugi finalni tekmi končnice lige Vzajemna 1. SNTL moški premagala Maribor. Tokrat pred svojimi navijači s 5:3, medtem ko je bilo v sredo v Mariboru 5:2. Po dvakrat sta zmagala Tilen Cvetko in Neven Karković, eno zmago je dodal Peter Hribar, za goste iz Maribora je bil dvakrat uspešen Gregor Komac, enkrat pa Danilo Piljak.  V drugi finalni tekmi končnice lige Vzajemna 1. SNTL ženske je domača ekipa Arrigoni s 5:3 premagala Vesno, ki je na prvi tekmi v Zalogu slavila s 5:2. O naslovu državnih prvakinj bo tako odločala sredina tekma, 6. junija.

Novomeščani so v Dolenjskem namiznoteniškem centru Drgančevje dvoboj z Mariborčani začeli s pričakovanima zmagama Petra Hribarja in Tilna Cvetka, ki sta ugnala Danila Piljaka oziroma Matica Slodeja. V dvoboju dveh veteranov, 46-letnega Nevena Karkovića in tri leta starejšega Gregorja Komaca, je slavil nekdanji slovenski reprezentant, ki je z odlično igro brez izgubljenega niza ugnal tudi Petra Hribarja. Ker je pred tem Danilo Piljak v maratonskem dvoboju s 3:2, od tega so se trije nizi končali na razliko, premagal Tilna Cvetka, so bili Mariborčani na pragu presenečenja. Vendar do njega ni prišlo, kajti Karković z dvema zmagama, dosegel je tudi zadnjo proti Piljaku in Tilen Cvetko, ki je bil boljši od veterana Komaca, sta poskrbela, da je Krka še petič zaporedoma osvojila naslov slovenskega državnega prvaka.

“Letošnja sezona je bila za klub ena težjih sezon, a iz nje smo znova prišli kot veliki zmagovalci. Naši igralci so dokazali, da postajajo vse bolj zreli, hvala tudi zvestim navijačem, ki nas tudi letos niso razočarali. Hvala dvema glavnima pokroviteljema MO Novo mesto in Krki d.d. ter ostalim, ki so nam stali ob strani. Sedaj je čas za krajši počitek, nato se začnejo priprave na novo sezono,” je po novem naslovu državnega prvaka Slovenije dejal Tomaž Kralj, predsednika NTK Krka. Slovenski državni prvaki so se z današnjim dnem začeli pripravljati na slavnostno akademijo ob 70-letnici kluba, ki bo 15. junija 2018 v dvorani glavnega pokrovitelja, Krke d. d. Po koncu tekme je v dvorani ostalo še okoli 40 najbolj zvestih članov kluba, ki so Petru Hribarju pripravili prijetno presenečenje – poslovilno torto. Mladi Hribar se je s to tekmo namreč poslovil od Krke.

Za branilke naslova je na drugi finalni tekmi končnice zaigrala tudi Jana Ludvik, ki je na prvi tekmi ni bilo. Prav po njeni zaslugi so Izolčanke tudi povedle, saj je s 3:1 v nizih ugnala Ivano Zero. V dvoboju s Tjašo Supanič je bila uspešna tudi Lea Paulin, toda nadaljevanje dvoboja je bilo v znamenju gostujočih igralk. Predvsem to velja za Kristino Rahotin Pavič, ki je ugnala tako Urško Čokelj kot Jano Ludvik, eno zmago pa je dodala tudi Ivana Zera, ki je bila boljša od Lee Paulin. Za preobrat pa je tokrat poskrbela Urška Čokelj, ki je naprej premagala Tjašo Supanič, nato pa je dobila še osmi dvoboj proti Ivani Zeri s 3:2 v nizih. Svojo nalogo pa je odlično opravila tudi 16-letna Lea Paulin, ki je kot prva v finalu premagala 21 let starejšo Kristino Rahotin.

Tretja, odločilna tekma v boju za naslov državnih prvakinj, bo na sporedu v sredo, 6. junija.

Izid druge finalne tekme končnice Vzajemna 1. SNTL moški

Izid druge finalne tekme končnice Vzajemna 1. SNTL ženske