V Lizboni poteka odprto prvenstvo Portugalske, turnir kategorije ITTF Challenge Plus, slovenske bare pa branijo Deni Kožul, Peter Hribar in Ana Tofant. Medtem ko je bil Kožul že neposredno uvrščen na glavni turnir, sta morala Hribar in Tofantova igrati v predtekmovanju. Oba sta izpadla v prvem krogu predtekmovanja, zato pa se je Tofantova v konkurenci do 21 let uvrstila v četrtfinale.

Na odprtem prvenstvu Španije v Granadi se je Deni Kožul (trenutno 105. igralec svetovne lestvice) prebil do osmine finala, kjer je moral priznati premoč najboljšega Španca na svetovni lestvici, Alvaara Roblesa. Logatčan je med nosilci tudi v Lizboni, kjer si želi najmanj ponoviti izid iz Španije, čeprav je šele 26. postavljeni nosilec. V prvem krogu bo njegov nasprotnik Rusi Vladimir Sidorenko (175.). Mladi, 17-letni Rus se je na glavni turnir prebil s predtekmovanja.

Vendar za Kožula petkov obračun s Sidorenkom ne bo prvi v Lizboni. V dvojicah sta s Petrom Hribarjem s tekmovanjem končala v drugem krogu predtekmovanja. Potem ko sta bila v prvem krogu prosta, sta ju v drugem s 3:0 (5, 1, 9) izločila Kwangil Baek in Chan-Hyeok Park iz Južne Koreje.

Brez nastopa na glavnem turnirju je ostal Peter Hribar. Zanj je bil v prvem krogu predtekmovanja usoden 22-letni Indijec Birdie Boro, ki ga je premagal s 4:2 (-8, 7, -8, 4, 2, 11). Novomeščan je imel več uspeha v konkurenci do 21 let, kjer je po zmagi v prvem krogu s 3:2 (4, 9, -5, -10, 7) nad Indijcem Utpalbhai Manush Shaho, v drugem krogu izgubil z Romunom Iulianom Chirito z 1:3 (-5, 3, 7, 14).

Tudi Ani Tofant se v članski konkurenci ni uspelo prebiti na glavni turnir. V predtekmovanju jo je zaustavila Španka Sofia-Xuan Zhang, ki je zmagala s 4:2 (9, 9, -7, -8, 6, 6). Vendar je Tofantova svojo dobro formo unovčila v konkurenci do 21 let, kjer je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je s 3:1 (-3, 14, 9, 9) premagala Belorusinjo Nadeždo Bogdanovo s 3:1 (-3, 14, 9, 9) in v osmini finala še Indijko Seleno Selvakumar s 3:2 (9, -9, 7, -9, 8. V četrtfinalu bo njena nasprotnica Japonka Maki Shiomi.

V igri dvojic sta se z Norvežanko Ilko Doval poslovili v drugem krogu predtekmovanja. Norveško-slovenska dvojica je v prvem krogu po hudem boju s 3:2 (6, -7, 9, -8,6) ugnala grško dvojico Konstantina Paridi in Aikaterini Toliou, v drugem pa sta bili zanjo premočni Tajki Nanthana Komwong in Jinnipa Sawettabut, ki sta zmagali s 3:0 (11, 9, 10).