Do začetka posamičnega evropskega prvenstva, ki bo v Alicanteju, je še teden dni. Obe slovenski reprezentanci se marljivo pripravljata na najpomembnejše tekmovanje v drugi poloviti leta. Slovenske barve bodo v Španiji branili Alex Galič, Katarina Stražar, Ana Tofant, Aleksandra Vovk, Peter Hribar, Darko Jorgič, Deni Kožul, Bojan Tokič in Jan Žibrat. Medtem ko se moški del slovenske izbrane vrste pripravlja v Opatiji, je ženski del ekipi bolj razdrobljen, čeprav se je včeraj zbral na skupnem treningu v Mengšu, že v sredo pa bosta Aleksandra Vovk in Katarina Stražar igrali na mladinskem turnirju serije ITTF v Varaždinu.

Izbranci Andreje Ojsteršek Urh so se zbrali na skupnih pripravah v Opatiji, kjer bodo ob domači reprezentanci trenirali še s Poljaki in Madžari. »Do odhoda v Španijo, kamor bomo odpotovali v nedeljo, bomo skušali izpiliti določene tehnične pomanjkljivosti, ki so se nekaterim igralcem pokazale na zadnjih tekmah nemške bundeslige. Predvsem pa si želimo, da bi lahko v miru trenirali, eden od ciljev pa je, da bi tudi čim bolj uigrali dvojico Jorgič-Tokič, pa tudi Kožul-Žibrat. Na evropskem prvenstvu veliko pričakujemo tudi od mešane dvojice Jorgič-Galič,« je dejala Andreja Ojsteršek Urh.

Ob tem velja omeniti, da je Deni Kožul pred devetimi dnevi s svojo novo ekipo, SPG Walter Wels, osvojil avstrijski superpokal. Za aktualne avstrijske državne prvake je to prva takšna lovorika, Kožul pa bo z Welsom igral tudi v letošnji ligi prvakov. Tako kot tudi Jorgič s Saarbrückenom, ki pa nemškega državnega prvenstva ni začel najbolje.

Bolj razdrobljene so v svojih pripravah na posamično evropsko prvenstvo slovenske reprezentantke. »Skupnih priprav pred odhodom v Španijo ne bomo imele, vendar smo naredile nekaj skupnih treningov, zadnjega danes v Mengšu. Že jutri bosta Aleksandra in Katarina odšli v Varaždin. V posamični konkurenci ima največ možnosti za odmevnejši rezultat Alex, ki, če bo imela srečo pri žrebu, pride visoko. Na zadnjih turnirjih v dvojicah zelo dobro igrali s Švicarko Rachel Moret, seveda pa bo tudi tu veliko odvisno od žreba. Za preostale tri velja, da si bodo skušale pridobiti čim več izkušenj, tudi kašno zmago, predvsem pa, da si izboljšajo svoj položaj na svetovni in evropski lestvici. V dvojicah bosta skupaj igrali Stražarjeva in Vovkova, medtem ko bo Ana Tofant igrala z najbolje uvrščeno belgijsko igralko Nathalie Marchetti,« pa je dejala Vesna Ojsteršek, selektorka slovenske ženske izbrane vrste.