Prvi tekmovalni dan glavnega turnirja na mednarodnem prvenstvu Španije, ki se igra v Granadi, je bil zelo uspešen za 22-letnega Denija Kožula, ki se je po zmagah nad Egipčanom Youssefom Abdel-Azizom s 4:0 (-11, 8, 8, 8, 8) in Madžarom Tamasem Lakatosem s 4:1 (10, 5, -4, 16, 11) uvrstil v osmino finala. V njem se bo pomeril z najboljšim Špancem, Alvarom Roblesom. Ana Tofant je bila v prvem krogu glavnega turnirja neuspešna, prav tako je izpadla dvojica Ana Tofant in Nina Zupančič.

Kožul, ki je imel veliko vlogo tudi pri uspehu slovenske moške reprezentance ob uvrstitvi na olimpijske igre, je v Granado prišel kot enajsto postavljeni nosilec turnirja, ki sodi v kategorijo challenge turnirjev, zato mu ni bilo potrebno igrati predtekmovanja. V prvem krogu glavnega turnirja je trenutno 105. igralec svetovne lestvice v prvem nizu sicer izgubil proti tri leta mlajšemu Youssef Abdel-Aziz (232. igralcu svetovne lestvice), toda v naslednjih štirih nizih je bilo vedno 11:8 za slovenskega igralca. Izredno razburljiv pa je bil njegov dvoboj z dve leti starejšim Madžarom, Tamesem Lakatosem (161.). Že prvi niz, ki je pripadel Kožulu, je najavil, da bo to dvoboj dveh izenačenih tekmecev, čeprav je bil v drugem veliko boljši Logatčan, v tretjem pa Madžar, toda predvsem peti niz je bil izredno dramatičen. V neverjetno izenačeni končnici, je bil bolj zbran Kožul, tako kot tudi potem v petem nizu.

V osmini finala bo njegov nasprotnik Španec Alvaro Robles, najboljši španski igralec, ki je na svetovni lestvici na 75. mestu, v Granadi pa je bil postavljen za petega nosilca.

»Z dozdajšnjimi igrami v Granadi sem zadovoljen. Čeprav sem naredil nekaj nepotrebnih napak, sem bil z glavo v kritičnih trenutkih na pravem mestu in to je samo dobro za samozavest. S Špancem sem igral v nemški Bundesligi, sicer sem vse nize izgubil na razliko, toda jutri bo nova tekma in vsekakor bom skušal to tekmo dobiti, kajti pred mano je lepa priložnost tudi za kakšen bolj viden rezultat,« je pred jutrišnjim dvobojem z Roblesom, ki se bo začel ob 15.25, odločen Kožul.

Na premočno tekmico je v prvem krogu glavnega turnirja naletela 20-letna Ana Tofant (243.), ki proti devet let starejši Rusinji Olgi Vorobovi ni imela nobenih možnosti za napredovanje. Rusinja je slavila s 4:0 (6, 6, 8, 5), da pa je 122. igralka svetovne lestvice v Granado prišla v zelo dobri formi pa potrjuje tudi njena zmaga nad Slovakinjo Tatiano Kukulkovo v drugem krogu, ki ji prav tako ni prepustila niza.

V igri dvojic sta bili za Slovenki Ano Tofant in Nino Zupančič premočni Japonki Satsuki Odo in Saki Shibata, ki sta zmagali s 3:0 (6, 7, 7).