V Dohi se je s kvalifikacijami začela letošnja serija turnirjev WTT Middle East Hub, ki bodo nadomestili dozdajšnjo svetovno serijo. Na turnirju WTT Contender nastopajo tudi trije slovenski predstavniki, Deni Kožul in Bojan Tokič že v kvalifikacijah, medtem ko je Darko Jorgič že uvrščen na glavni turnir. V prvem krogu kvalifikacij je aktualni slovenski državni prvak, Deni Kožul, po hudem boju s 3:0 (14, 11, 9) ugnal Argentinca Gastona Alta.

Svetovna namiznoteniška zveza ITTF se je v letošnji sezoni odločila, da bo namesto dozdajšnje serije turnirjev ITTF, ki so se delili na World Tour in Challenge, uvedla WTT Middle East Hub. Primerljivi s challenge turnirji bodo po novem turnirju Contender, ki so se z današnjimi kvalifikacijami začeli v Dohi, v Dohi pa bo od 6. do 13. marca na sporedu tudi Star Contender, ki bo nadomestil World Tour.  

V »mehurčku« v Dohi so tudi že Deni Kožul, Bojan Tokič in Andrejo Ojsteršek Urh, selektorica slovenske moške reprezentance, ki se jim bo danes pridružil še Darko Jorgič. Najboljši slovenski igralec na svetovni lestvici, trenutno je na 31. mestu, je že uvrščen med 24 najboljših, ki jim ni treba igrati kvalifikacije, Kožula in Tokiča pa čakajo kvalifikacije za osem prostih mest. V prvem krogu je bil Tokič, 67. na svetovni lestvici, prost, v drugem pa se bo pomeril s svojim mlajšim reprezentančnim kolegom, Kožulom. 23-letni Logatčan, ki v letošnji sezoni zelo dobro igra v nemški bundesligi, saj je s svojo ekipo Grünwettersbach na pragu uvrstitve v končnico, kamor se uvrstijo štiri najboljše ekipe rednega dela prvenstva, je Alta premagal brez izgubljenega niza. Vendar je do zmage prišel na vse prej kot lahek način, predvsem pa je bil bolj zbran v končnicah nizov, ki so se vsi trije končali na razliko.

Tokič in Kožul se bosta v drugem krogu pomerila v ponedeljek, na poti do glavnega turnirja pa bo zmagovalec njunega dvoboja moral vknjižiti še dve zmagi. V tretjem krogu bo to boljši iz dvoboja med Švedom Antonom Kallbergom in Nigerijcem Olajidom Omotayom, zadnja ovira na poti med 32 najboljših pa bo po vsej verjetnosti Avstrijec Daniel Habesohn.