V prvem krogu kvalifikacijah prvega letošnjega WTT Star Contender turnirja v Dohi se je od dveh slovenskih predstavnikov zmage veselil Deni Kožul, ki je po hudem boju s 3:2 (-11, -9, 12, 9, 8) ugnal Francoza Tristana Floreja. Manj uspeha je imel Bojan Tokič. Zanj je bil usoden Lei Kou, ki je Novogoričana premagal s 3:0 (10, 10, 8). Tretji slovenski predstavnik v Katarju, Darko Jorgič, je že uvrščen na glavni turnir.

Od dvojice Slovencev v kvalifikacijah je prvi dvoboj končal starejši Tokič, ki je trenutno na svetovni lestvici na 67. mestu, Njegov nasprotnik je bil Lei Kou, ki je dvanajst mest pred njim, v izenačenem dvoboju pa se je zmage veselil ukrajinski reprezentant. Odločale so končnice nizov, v katerih je bil Lei Kou bolj zbran, tako da se je turnir v Dohi za Tokiča končal že v prvem nizu kvalifikacij.

Tudi Kožul je bil v dvoboju s Francozom Florejem, ki je na svetovni lestvici na 116. mestu, se pravi pet mest za 23-letnim Logatčanom, po prvih dveh niz na robu poraza. Oba niza sta se končala na razliko, v pravi srhljivki pa je bil Kožul v tretjem nizu srečnejši in spretnejši. Tako kot tudi v četrtem nizu, v petem pa je vprašanje zmagovalca rešil že nekoliko prej. V drugem krogu se bo pomeril z Alexandrom Cassinom, leto dni mlajšim Francozom, ki je na svetovni lestvici 143. Cassin je v prvem krogu s 3:0 premagal Brazilca Erica Joutija, 88. igralca sveta.

V dopoldanskem času je bil v Dohi na sporedu tudi finale prvega WTT Contender turnirja. Nemec Dimitrij Ovtcharov je bil s 4:2 (-8, -6, 9, 4, 3, 7).