Čeprav se prvi letošnji WTT Contender turnir v Dohi še ni končal, finalni obračuni bodo na sporedu v soboto, bo v glavnem mestu Katarja v soboto na sporedu tudi prvi krog kvalifikacij še za prvi WTT Contender Star turnir. Tudi na njem ima Darko Jorgič mesto na glavnem turnirju zagotovljeno, medtem ko morata Bojan Tokič in Deni Kožul igrati kvalifikacije. V prvem krogu bo izkušenejši Tokič igral proti Ukrajincu Leiju Kou, mlajši Kožul pa s Francozom Tristanom Florejem.  

Težje delo v prvem krogu kvalifikacij, vsaj na papirju, čaka Tokiča, trenutno 67. igralca svetovne lestvice, ki se bo pomeril z Leijem Koum, ki je na svetovni lestvici dvanajst mest pred njim. Še težje delo ga v primeru zmage čaka v drugem krogu. V njem bo njegov morebitni nasprotnik šele 18-letni Daesong Cho iz Južne Koreje, ki se je na WTT Contender turnirju iz kvalifikacij prebil celo do četrtfinala glavnega turnirja ali pa Španec Alvaro Robles.

Nekaj lažje delu, vsaj na papirju, naj bi imel Kožul, 111. igralec svetovne lestvice. V prvem krogu bo njegov nasprotnik tri leta starejši Tristan Flore, trenutno 116. igralec sveta. Če bo 23-letni Logatčan v prvem krogu kvalifikacij uspešen, bo v drugem igral proti boljšemu iz dvoboja med Ericom Joutijem iz Brazilije ter Alexandrom Cassinom iz Francije. Zadnja ovira na poti do glavnega turnirja pa bi bil, če bo šlo vse po slovenskih željah, Tokič. Zanimivo je, da sta se Kožul in Tokič med sabo pomerila že v drugem krogu prvega turnirja v Dohi, slavil je Kožul, ki pa je nato moral priznati premoč Šveda Antona Källberga.  

»Fantje vsak dan redno trenirajo, to pa je tudi vse, kar jim preostane, saj smo ves čas v karanteni, tako da v hotelu ne moremo niti v bar na kavo. Skratka, praktično vidimo samo svoje sobe in dvorano. Za nekatere je to bolj moteče, za druge nekoliko manj, vse pa bo odvisno od dnevne forme, kajti vsi so prišli v Katar z željo, da bi prikazali svoje najboljše igre. Po tako dolgem premoru je to še toliko bolj normalno,« je o trenutnem razpoloženju v slovenskem taboru povedala selektorica Andreja Ojsteršek Urh.

V finalu WTT Contenderja se bosta v soboto pomerila Nemec Dimitrij Ovtcharov in Yun-Ju Lin s Kitajskega Tajpeja. Izkušeni Nemec je v polfinalu s 4:2 ugnal Japonca Tomokaza Harimota, Lin pa je bil boljši od Francoza Simona Gauzya.