Miha Štamcar, 07.11.2018 ob 21:28

Na zadnjem letošnjem turnirju Seamaster 2018 World Tour Platinum, se je od nadaljnjega tekmovanja poslovil še Deni Kožul, ki je v tretjem krogu predtekmovanja premagal Japonca Masakija Yoshido s 4:3 (-12, 13, 10, 8, -4, -6, 10), v odločilni tekmi za uvrstitev na glavni turnir pa je bil boljši od njega Ganghyeon Park iz Južne Koreje, ki je zmagal s 4:0 (9, 10, 6, 2). V tretjem krogu predtekmovanja sta pred Kožulom izpadla Bojan Tokič, ki ga je s 4:2 (5, 12, -7, 8, -4, 10) premagal Nemec Bastian Steger in Darko Jorgič, za katerega je bil usoden Sangeon Jeong iz Južne Koreje, ki je slovenskega državnega prvaka premagal s 4:3 (6, 12, 10, -6, -10, -3, 7).

Enaindvajsetletni Logatčan je v torek presenetil z zmago proti šest let starejšemu Švedu Matthiasu Falcku, dvanajstemu igralcu svetovne lestvice, ki ga je premagal s 4:3. Še daljši je bil njegov dvoboj z Japoncem Yoshido, 75. igralcem sveta, v katerem so se kar štirje nizi končali na razliko. Tri od njih je dobil Kožul, ki pa le nekaj ur pozneje proti klubskemu soigralcu Parku po dveh izenačenih nizih, v nadaljevanju dvoboja ni več premogel dovolj zbranosti, da bi prišel do zmage.

Z malce sreče bi se lahko drugače končal obračun med Tokičem in Stegerjem v tretjem krogu predtekmovanja, saj je 37-letni Novogoričan proti 47. igralcu sveta dva niza izgubil na razliko. Še bližje napredovanja je bil Jorgič, ki je v dvoboju s Seongom izgubil prve tri nize, od tega dva na razliko. V nadaljevanju se je 20-letni Hrastničan razigral, izid izenačil, v odločilnem sedmem nizu pa je bil 17. igralec sveta spet boljši od njega.

»Kožul je bil proti Yoshidi, potem ko je že vodil s 3:1 v nizih, v izgubljenem položaju, kajti Japonec je v sedmem nizu vodil z 10:6, a je s šestimi zaporednimi točkami prišel še do ene pomembne zmage. Tudi dvoboj s Parkom je začel obetavno, v prvem nizu je vodil z 9:6, blizu zmage je bil tudi v drugem nizu, potem pa je bil Korejec premočan. Tokič je imel v šestem nizu vodstvo z 9:6 in priložnost za izenačenje v nizih na 3:3, vendar se mu ni izšlo. Tako kot tudi ne Jorgiču v dvoboju s Parkom. Mislim, da bi bilo dobro v tem natrpanem urniku tekmovanj najti nekaj časa za trening na Kitajskem,« je nastope svojih varovancev ocenila Andreja Ojsteršek Urh, selektorka slovenske moške reprezentance, ki bo 20. novembra v Murski Soboti igrala še svojo zadnjo tekmo v kvalifikacijah za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Ne glede na izid tega dvoboja je v svoji skupini že osvojila prvo mesto.

Sicer pa za Tokiča, Jorgič in Kožula ni počitka. Prihodnji teden bosta Jorgič in Kožul v četrtek igrala ligo prvakov, pred tem bo v torek Jorgič igral še četrtfinalno tekmo nemškega pokala in v nedeljo bundesligo, medtem ko Kožula čaka še avstrijsko prvenstvo. Dve tekmi prihodnji teden čakata tudi Tokiča, v petek nemški pokal in v nedeljo še nemško državno prvenstvo.