Miha Štamcar, 16.08.2018 ob 20:15

Na turnirju svetovne serije Seamasters v Pangjurištu v Bolgariji sta v prvem krogu glavnega turnirja izpadla oba slovenska preostala predstavnika. Zelo blizu napredovanju v drugi krog je Darko Jorgič, ki je proti Chih-Yuanom Chuangom iz Tajvana povedel z 2:0 v nizih, vodil pa je tudi še s 3:2, na koncu pa je slavil Chuang s 4:3 (-5, -5, 7, 7, -8, 6, 4). Brez pravih možnosti v dvoboju z Japoncem Kento Matsudairom pa je bil Bojan Tokič, ki je izgubil z 0:4 (-4, -7, -4, -8).

Aktualni slovenski državni prvak, ki je na 69. mestu svetovne lestvice, je odlično začel dvoboj proti izkušenemu, 37-letnemu Chuangu, ki je bil v prvih dveh nizih brez pravih možnosti za zmago. Toda v nadaljevanju se je štirinajsti igralec svetovne lestvice le vrnil v igro, vendar je sedemnajst let mlajših Jorgič v petem nizu prišel do novega vodstva, a mu to ni zadoščalo za končni uspeh.

Bojan Tokič žal danes ni imel svojega dne, kajti proti 19. igralcu svetovne lestvice nikakor ni prišel do svoje igre, tako da se je hitro poslovil od nadaljnjega tekmovanja. S tem so se tudi končali slovenski nastopi v Bolgariji, že prihodnji teden, od 23. do 26. v Olomoucu na Češkem. Ob Tokiču, Jorgiču in Deniju Kožulu je prijavljen tudi Jan Žibrat, ob Alex Galič in Ani Tofant pa tudi Aleksandra Vovk.