Najboljša slovenska namiznoteniška igralka na svetovni lestvici Alex Galič se je danes poslovila od nadaljnjega tekmovanja na mednarodnem odprtem prvenstvu Nigerije. Na svetovni seriji challenge v Lagosu je v drugem krogu posamične konkurence morala priznati premoč Kitajke Wensheng Wei, ki je zmagala s 4:0 (7, 3, 7, 11), praznih rok pa je ostala tudi v igri dvojic, kjer je z Italijanko Giorgio Piccolin izgubila proti kitajski dvojici Siqi Fan in Yan Guo z 0:3 (-6, -5, -7).

Aktualna slovenska državna prvakinja je bila proti še eni odlični kitajski igralki brez pravih možnosti za uspeh. Še najbližje vsaj častnemu nizu je bila v četrtem, ki ga je izgubila na razliko. Sicer pa tudi Lagosu prevladujejo kitajske igralke, saj se jih je kar šest uvrstilo v četrtfinale, edina Evropejka med osmerico pa je Madžarka Szandra Pergelpa, pa še ona zato, ker je v osmini finala igrala proti domačinki Cecilii Akpan.

Tudi v igri dvojic je bila Galičeva z Italijanko Piccolin nemočna proti razigranima Kitajkama, ki sta se v nadaljevanju tekmovanja zanesljivo uvrstili v finale.

Galičeva bo z nastopi v svetovni seriji nadaljevala v Bolgariji, kjer se ji bo v ženski konkurenci pridružila še Ana Tofant, v moški pa se bodo za čim višje uvrstitve borili Bojan Tokič, Darko Jorgič in Deni Kožul.