Aktualni slovenski državni prvak Deni Kožul je na prvem turnirju WTT Contender, ki poteka v Dohi, v tretjem krogu kvalifikacij izgubil proti Švedu Antonu Källbergu z 1:3 (-7, -9, 6, -3), tako da bo v glavnem žrebu od slovenskih predstavnikov igral le Darko Jorgič. Najbolje uvrščeni slovenski igralec na svetovni lestvici se bo v sredo v prvem krogu pomeril s še enim Švedom, Kristianom Karlssonom.

Kožul, ki je v Doho prišel kot 111. igralec svetovne letvice, je v prvem krogu kvalifikacij s 3:0 premagal Argentinca Gastona Alta, ki je na 98. mestu svetovne lestvice, v drugem krogu kvalifikacij pa je bil s 3:1 v slovenskem obračunu boljši tudi od Bojana Tokiča, 67. igralca sveta. Njegove dobre predstave so vlivale upanje pred, v letošnji sezoni odličnega Šveda Källberga, 58. igralca sveta, ki je bil v finalu lige prvakov najbolj zaslužen, da je Borussia Düsseldorf ugnala Saarbrücken, v katerem igra Darko Jorgič. V prvem krogu je bil Källberg prost, v drugem pa je po hudem boju s 3:2 ugnal Nigerijca Olajida Omotaya.

Källberg, ki je v letošnji bundesligi izgubil le dva dvoboja, je proti Kožulu brez večjih težav dobil uvodni niz, v drugem pa je bil bližje zmagi slovenski reprezentant. 23-letni Logatčan je v sami končnici že vodil z 9:7, vendar je njegov švedski vrstnik z delnim izidom 4:0 povedel z 2:0 v nizih. Šved je bolje začel tudi tretji niz, vodil s 3:1, toda z delnim izidom 6:0 je Kožulu uspel preobrat za prvi osvojeni niz. Žal tudi zadnji, kajti v četrtem je Källberg z odličnimi servisi popolnoma onemogočil slovenskega državnega prvaka, ki bo na novo priložnost za preboj v glavni žreb moral počakati na prihodnji turnir. Tudi ta bo v Dohi, kvalifikacije pa se bodo začele 6. marca. Brez glavnega turnirja pa je na koncu ostal tudi Källberg, ki ga je s 3:2 premagal Avstrijec Daniel Habesohn.

»Škoda za Denija, kajti imel je lepo priložnost, da premaga Källberga, ki je v letošnji sezoni resnično zelo napredoval v igri. Že v mladinski kategoriji je bil znan po svojih odličnih začetnih udarcih, ki jih je zdaj še nadgradil, ob tem pa je zelo popravil svoj bekend,« je poraz svojega varonca na kratko komentirala Andreja Ojsteršek Urh.

Tako bo v sredinem prvem krogu glavnega turnirja od trojice slovenskih predstavnikov med 32 najboljših igral le Darko Jorgič. Njegov nasprotnik bo še 30-letni Kristian Karlsson, ki tako kot njegov rojak Källberg, igra za Borussio Düsseldorf, na svetovni lestvici pa je na 29. mestu. Se pravi, dve mesti pred Jorgičem, ki je Karlssona v finalu lige prvakov premagal s 3:1, a so se na koncu naslova evropskega prvaka vseeno veselili igralci Borussie. In to prav po zaslugi dveh zmag že omenjenega Källberga in ene Tima Bolla.