Miha Štamcar, 12.10.2019 ob 22:16

V drugem krogu 1. SNTL ženske je v derbiju v Logatcu s 5:4 slavil Kajuh Slovan, odločilno zmago pa je priigrala Enya Moltara. V gosteh je do zmage s 5:0 prišla v lanski sezoni najboljša slovenska ekipa, Arrigoni, ki je slavil v Preserju, s 5:0 pa je na Jesenicah zmagala še Vesna, medtem ko je Ljubljana doma brez izgubljenega dvoboja premagala Inter Diskont, Kema pa Letriko.

Varovanke Špele Polončič, ki so v prvem krogu v ljubljanskem morale priznati premoč aktualnim slovenskim podprvakinjam, so v Logatcu po dveh zmagah Lare Opeke in Tjaše Novak trikrat vodile, vendar sta Katja Gutnik in Nina Zupančič, ki je dobila vse tri svoje dvoboje, domačo ekipo popeljali do vodstva s 4:3. Toda Tjaša Novak je v maratonskem dvoboju s 3:2, zadnji niz se je končal na razliko, ugnala Katjo Gutnik, v odločilnem dvoboju pa je 12-letna Enya Moltara s 3:0 premagala Kajo Okorn.

Državne prvakinje so v Preserju do zmage prišle že po eni uri, v njej pa domači ekipi niso prepustile niti niza. Po dvakrat sta zmagali Lea Paulin in Jana Ludvik, eno zmago pa je vpisala Urška Čokelj. Tudi Založanke na Jesenicah niso imele večjih težav, da so vpisale svojo drugo letošnjo zmago. Zanjo so bile zaslužne Špela Trelec z dvema zmagama, po enkrat pa so do nje prišle Tjaša Supanič, Ivana Zera, ki je v dvoboju s Tamaro Polajžer tekmici prepustila le sedem točk ter Anina Selak.

Ravenčanke, ki so vrnitev na prvoligaško sceno v prvem krogu proslavile z zmago prosti Jeseničankam, so bile v Ljubljani brez pravih možnosti za zmago. Četa Boruta Verna ni ničesr prepustila naključju, do dveh zmag sta prišli sestri dvojčici Nika in Zala Veronik, do ene je prišla še Tamara Pavčnik. Brez izgubljenega dvoboja je po dveh odigranih krogih tudi še Kema, ki je tokrat ugnala Letriko. V prvih treh dvobojih so Lara Kompara, Sara Tokič in Tina Mozetič osvojile po en niz, še zlasti blizu končnemu uspehu sta bili Kompara in Tokič, na koncu pa so Staša Matis, Blažka Harkai, Ana Kovačič in Nuša Vogrinčič stvari le postavile na svoje mesto.