Miha Štamcar, 27.03.2021 ob 14:48

V zaostali tekmi tretjega kroga 1. SNTL ženske je Kajuh Slovan s 5:1 v petek premagal Logatec, tako da je na prvem mestu prehitel Vesno I, obe ekipi pa imata vseh šest možnih točk. Do druge zmage v sezoni je proti drugi ekipi Vesne v Zalogu prišla Kema Puconci, ki je zmagala s 5:0,  danes pa so Cirkovce s 5:1 premagale Letriko. Že danes so na sporedu tekme četrtega kroga.

Logatčanke, ki so do zdaj v 1. SNTL ženske odigrale le eno tekmo, so na Kodeljevo prišle brez svoje najboljše igralke, reprezentantke Nine Zupančič, tako da je bilo delo varovankam Špele Polončič nekoliko olajšano. V domači ekipi sta Tjaša Novak in Lara Opeka brez večjih težav vpisali zmagi, težje delo proti Kaji Okorn pa je imela štirinajstletna Enya Moltara, ki je proti osem let starejši Kaji Okorn zaostajala z 1:2 v nizih. Toda v četrtem in petem nizu je Logatčanko pustila na šesti oziroma sedmi točki in prišla do končne zmage. Za gostje je bila uspešna Hana Rožmanec, ki je bila prav tako s 3:2 boljša od Nuše Bolte.

Pričakovano je do zmage v Zalogu prišla Kema Puconci, v domači ekipi pa navkljub porazu velja pohvaliti mlado Adrijano Mrazič, ki je izkušenejši Staši Matis nudila dober odpor, vodila z 2:1 v nizih, v nadaljevanju pa je do izraza prišla večja izkušenost in tudi kakovost Pucončanke. Matisova je ob tej zmagi zmagala še do enkrat, dvakrat je slavila tudi Ana Kovačec, enkrat pa je zmagala Blažka Harkai.

V današnjem dopoldanskem dvoboju so bile novinke v ligi, igralke Cirkovc, boljše od gostij iz Primorske, ki so prišle brez Sare Tokić. Tako je v njihovi ekipi do edine zmage prišla Tina Mozetič, ki je bila boljša od Daniele Butkovske Tomanič, ki je v nadaljevanju dvoboja premagala Evo Cerkvenič. Do dveh zmag sta v domači ekipi prišli Ina Unger in Katja Kranjc.

Izidi tekem tretjega kroga v 1: SNTL ženske