Namiznoteniški igralci in igralke, ki zastopajo Športno društvo SU iz Novega mesta, so ta teden začeli s pripravami na novo sezono. Ta bo vsekakor nekaj posebnega iz več vidikov: z mladimi se bo še bolj zavzeto treniralo, tekmovalni cilji so višji, članska ekipa je okrepljena s pomočnikom trenerja, v prvoligaški članski ekipi ŠD SU pa bosta po dobrih 17 letih znova skupaj zaigrala brata Slatinšek.

Namiznoteniški center SU na Livadi je po nekaj tednih premora znova zaživel. Številni ljubitelji namiznega tenisa, tako tekmovalnega kot rekreativnega, komaj čakajo na začetek nove sezone, v upanju, da bo le-ta navkljub korona virusu, ki je močno spremenil tudi delo na področju športa, čim bolj uspešna – tako iz organizacijskega kot tekmovalnega vidika.

Uroš Slatinšek, najboljši igralec minulega državnega prvenstva – 1. SNTL, ki v celotni sezoni ni doživel niti enega poraza, bo tudi v prihodnje nastopal v dvojni vlogi: kot trener in igralec. V članski ekipi, ki bo nastopala v prvi ligi, bo poleg njega po 17-ih letih za isti klub zaigral tudi njegov brat Jure. Poleg njiju so v ekipi še Jožko Omerzel, Domen Zupančič in Mitja Omerzel, ki pa se je pred časom poškodoval in šele začenja s trenažnim procesom, vendar še nekaj časa ne bo mogel igrati na najvišji ravni.

»V kolikor bo forma prava, se lahko nadejamo tudi osvojitve prvenstva,« je optimistično razpoložen trener in igralec Novomeščanov, Uroš Slatinšek.

Poleg treningov v Namiznoteniškem centru SU na Livadi, kjer te dni trenirajo dvakrat dnevno, bo trideset igralcev in štirje trenerji odšlo še na priprave v Planico (6. – 11. avgust). Zadnji teden v avgustu, ko bo šesterica SU-jevcev trenirala z reprezentanco na Otočcu, pa se bodo začeli tudi treningi v šoli namiznega tenisa. Cilj celotnega društva s tekmovalnim pogonom je, da trening dvignejo na višjo raven. Tekmovalcem omogočajo še več treningov v dopoldanskem času ter dodatne mednarodne turnirje. »V Šoli namiznega tenisa želimo povečati število otrok ter razširiti igranje rekreativnega igranja v večernih urah pri nas,« še dodaja Uroš Slatinšek.

V prihajajoči sezoni bo ŠD SU imelo tudi ekipo, ki bo nastopala v 3. SNTL, in sicer z namenom tekmovalnega razvoja talentiranih in uspešnih mlajših SU-jevcev. »Cilj nastopanja v 3. SNTL je obstanek v ligi,« pravi Uroš Slatinšek in dodaja, da bodo mlajši igralci dobili številne izkušnje v samem ligaškem tekmovanju, pa tudi možnost igranja z različnimi igralci, s katerimi se do zdaj še niso srečali.

V ŠD SU že od vsega začetka v ospredje postavljajo srčno predanost športu nasploh, izpostavljajo pa tudi pomen medgeneracijske povezanosti, varne in zabavne vadbe. Tako bodo v prihodnje še več pozornosti namenili tudi drugim programom, ki jih izvajajo: Gibalnici, Šoli namiznega tenisa, rekreativcem, športnim rojstnim dnevom itd. Načrtujejo tudi organizacijo državnega prvenstva rekreativnih igralk in igralcev ter DP za invalide, decembra pa naj bi izvedli tudi Odprto prvenstvo Novega mesta.

Ekipa ŠD SU za sezono 2020/21 v 1. SNTL:

Uroš Slatinšek – trener in igralec, Jure Slatinšek, Jožko Omerzel, Domen Zupančič, Mitja Omerzel.

Pomočnik trenerja: Žiga Komljanec

Kondicijski trener: Matic Jerančič

Zapisala predstavnica za odnose z javnostmi: Sabina Gosenca

Foto: ŠD SU