Na zaključnem turnirju sezone sta na mastersu na Otočcu v članski konkurenci slavila Deni Kožul (Wels), ki je v finalu premagal Bojana Ropošo (Kema) in Ana Tofant (Mengeš), ki je bila boljša od Ivane Zera (Vesna). V mladinski konkurenci sta bila najboljša Matija Novel (Arrigoni) in Lara Opeka (Kajuh Slovan), v kadetski Aljaž Godec (Inter Diskont) in Gaja Kobetič (Mengeš) ter med mlajšimi kadeti Miha Podobnik in Sara Tokič (Letrika).

Praktično takoj po prihodu z azijske turneje sta se Darko Jorgič (Saarbrucken) in Deni Kožul, udeležila mastersa na Otočcu, ker pa v letošnji sezoni na domačih turnirjih skorajda nista igrala, sta se slovenska reprezentanta pomerila že v prvem krogu. Hitreje se je na časovno razliko prilagodil Kožul, ki je bil po izgubljenem uvodnem nizu ves čas boljši nasprotnik in zasluženo napredoval v drugi krog. To je bil tudi njegov edini izgubljeni niz na turnirju, sa je v četrtfinalu premagal Erika Paulina, v polfinalu veterana Darka Jamška (Inter Diskont) ter v finalu še drugega nosilca Bojana Ropošo. Slednji je na poti do finala ugnal Žiga Urbanca (Rakek), Tilna Novaka (Krka) in v polfinalu po hudem boju s 4:3 še Andraža Novaka (Kajuh Slovan). Že v prvem krogu je za presenečenje poskrbel Luka Norčič (Kema), ki je po hudem boju ugnal prvega nosilca Petra Hribarja, ki je dan pred tem s Krko petič zaporedoma osvojil naslov ekipnega slovenskega državnega prvaka. Na turnirju pa ni igral njegov klubski soigralec Tilen Cvetko.

Čeprav je pred 14 dnevi doživela hudo prometno nesrečno, je Ana Tofant prikazala najboljšo igro na turnirju. V prvem krogu je s 4:2 premagala Špelo Trelec (Vesna), v drugem ji je navkljub porazu z 1:4 dober odpor nudila Lara Opeka (Vesna), v polfinalu pa je s 4:1 premagala še Katjo Gutnik (Logatec). Prva nosilka turnirja Katarina Stražar je s tekmovanjem končala v polfinalu, ko jo je po hudem boju s 4:3 zaustavila Ivana Zera. Članica Vesne, ki je v soboto imela težak obračun v drugi finalni tekmi končnice državnega prvenstva, v finalu nato ni imela več dovolj moči za večji odpor Tofantovi.

Rok Trtnik (Mengeš) in Matija Novel (Arrigoni) sta bila prva nosilca na mladinskem mastersu. Oba sta se morala pošteno potruditi, da sta se uvrstila v finale. Trtnik je na prvo večjo oviro naletel v četrtfinalu, kjer je s 3:2 premagal Lovra Jemca (Logatec), v polfinalu pa je v klubskem obračunu s 3:1 premagal Aljaža Frelihia. Kar dvakrat je na poti do finala do zmage v petem nizu, prišel Novel. V četrtfinalu ga je namučil Luka Breznik (Inter Diskont), v polfinalu pa Aljaž Godec (Inter Diskont). V izenačenem finalu je bil bolj zbran Novel, ki je slavil s 3:1.

Pri mladinkah je najboljšo formo pokazala Lara Opeka, ki je po zmagi nad Tino Mozetič (Letrika), v četrtfinalu v klubskem obračunu premagala Tjašo Novak (Kajuh Slovan), obakrat s 3:1, v polfinalu pa brez izgubljenega niza premagala še prvo nosilko Katarino Stražar. Vendar so se vsi trije nizi končali na razliko. S tretjo nosilko turnirja se je v finalu pomerila druga nosilka, Lea Paulin (Arrigoni), ki je podobno kot Ivana Zera, v soboto igrala v finalu ekipnega državnega prvenstva. Očitno je tudi utrujenost naredila svoje, saj v finalu ni osvojila niza, pred tem pa je bila s 3:0 boljša od Nike Kobetič (Mengeš), Nušo Kadiš (Inter Diskont) je premagala s 3:2 in v polfinalu Nušo Vogrinčič (Kema) s 3:0.

Tudi pri kadetih sta se v finalu pomerila prvi in drugi nosilec mastersa, s 3:1 pa je slavil prvi nosilec Aljaž Godec (Inter Diskont), medtem ko se je moral Mitja Omerzel (ŠD SU) zadovoljiti z drugim mestom. Tretje mesto sta si razdelila Peter Vitamvas (Kajuh Slovan) in Mihael Kocjančič (Arrigoni). Med kadetinjami je slavila tretja nosilka Gaja Kobetič (Mengeš), ki je s 3:1 ugnala prvo nosilko Nušo Kadiš (Inter Diskont), medtem ko sta si tretje mesto delili Kiara Šegula (KK/TTC Carinthia Winds) in Blažka Harkai (Kema).

Miha Podobnik je med mlajšimi kadeti upravičil vlogo favorita in je v finalu s 3:0 ugnal Brina Vovka Petrovskega (Savinja), tretje mesto pa sta si delila Aleks Ušaj (Letrika) in Aljaž Bobek (Inter Diskont). V finalu mlajših kadetinj je Sara Tokič (Letrika) Kiari Šegula vrnila za poraz v prvem krogu mastersa kadetinj. Novogoričanka je slavila s 3:1, tretje mesto pa sta si delili Enya Moltara (Kajuh Slovan) in Polona Horvat (Inter Diskont).

Izidi na mastersu