Aktualni slovenski državni prvak Darko Jorgič se je izkazal tudi drugi dan turnirja svetovne serije Seamasters v Olomouc na Češkem. Na članskem turnirju se je po zmagi nad Francozom Alexandrom Robinotom uvrstil med 32 najboljših in bo v četrtek v prvem krogu igral proti Japoncu Tomokazu Harimotu. Mladi Hrastničan je bil odličen tudi na turnirju do 21 let, kjer ga je v finalu premagal Japonec Yutu Kizukuri. Alex Galič in Deni Kožul sta izpadla v tretjem krogu izločilnih bojev. V prvem krogu izločilnih bojev sta bili uspešni tudi obe slovenski ženski dvojici, Ana Tofant in Aleksandra Vovk ter Alex Galič v paru z Luksemburžanko Sarah de Nutte.

Darko Jorgič je v polfinalnem dvoboju turnirja do 21 let v petem nizu le strl odpor Japonca Yukija Matsuyama, predvsem napet je bil četrti niz, s 3:2 (-6, 4, -6, 11, 6). Pet nizov je trajal tudi finalni obračun s četrtim igralcem sveta do 21 let, ki je v četrtfinalu izločil že Denija Kožula, Yutom Kizukurijem, le da je tokrat s 3:2 (10, 3, -8, -8, 6) slavil Japonec.

Obetavni dvajsetletni Hrastničan, ki bo v novi sezoni igral za nemški Saarbrücken, je blestel tudi na članskem turnirju. V tretjem krogu izločilnih bojev članskega turnirja brez večjih težav opravil z Rusom Grigorijem Vlasovom. Jorgič je 34-letnega 131. igralca na svetovni jakostni lestvici premagal s 4:0 (3, 9, 8, 5). Odlično formo je ohranil tudi v dvoboju z dve leti starejšim Francozom Alexandrom Robinotom (113.). Ta dvoboj je trenutno 59. igralec sveta dobil s 4:0 (8, 8, 9, 7). Žal pa mu v glavnem turnirju žreb ni šel na roke, kajti že v prvem krogu bo njegov nasprotnik čudežni japonski deček Tomokazu Harimoto, drugi nosilec turnirja v Olomoucu in šesti na svetovni lestvici.

Za Denija Kožula je bil v tretjem krogu izločilnih bojev usoden Harimotov rojak, 22-letni Kazuhiro Yoshimura (74.), ki je do zmage prišel z izidom 4:1 (4, 5, -8, 9, 12). Zato pa je bila v tretjem krogu uspešna najboljša slovenska igralka Alex Galič, ki je v pravem maratonskem dvoboju ugnala Sarah de Nutte, njeno partnerko v igri dvojic. Slovenska državna prvakinja, 115. na svetovni lestvici, je De Nuttejevo (81.) premagala s 4:3 (-7, 9, 6, -8, 4, -9, 9). Uvrstitev med 32 najboljših ji je preprečila 30-letna Xiaoxin Yang, ki igra za Monako, ki je šest let mlajšo Slovenko premagala s 4:1 (6, -8, 10, 3, 3).

Že pošteno utrujeni Jorgiča in Bojan Tokič sta v igri dvojic v prvem krogu predala dvoboj poljskemu paru Marek Badowski in Patryk Zatowka, medtem ko sta, Deni Kožul in Jan Žibrat z 2:3 (11, -9, -11, 6, -5) izgubila proti dvojici Eonrae in Minhyeok iz Južne Koreje. Več uspeha so med dvojicami imele slovenske igralke. Galičeva je z De Nuttejevo v prvem krogu premagala Olgo in Regino Kim iz Uzbekistana s 3:1 (6, 7, -7, 2), vse pohvale pa si zaslužita tudi Ana Tofant in Aleksandra Vovk, ki sta po vodstvu z 2:0 v nizih do zmage prišli v odločilnem petem nizu. Madžarsko-švicarsko dvojico Bernadett Balint in Celine Reust sta premagali s 3:2 (6, 9, -8, -6, 10).