V finalu lige prvakov na turnirju v Düsseldorfu je v obračunu najboljših nemških ekip, aktualnega državnega prvaka Saarbückna in domače Borussie še šestič v svoji zgodovini slavila slednja. Edino zmago za Saarbrücken je prispeval slovenski reprezentant Darko Jorgič, ki je s 3:1 ugnal Kristiana Karlssona. Naslov evropskega klubskega prvaka sta Borussii prinesla Šved Anton Källberg, ki je nekoliko presenetljivo dobil dva svoja dvoboja, eno zmago pa je prispeval legendarni Timo Boll.

V prvem dvoboju je bil eden najboljših evropskih igralcev Timo Boll proti Shang Kunu v tie-breaku že na robu poraza, saj je zaostajal za štiri točke, toda Kitajec v dresu Saarbückna do konca ni osvojil niti točke, tako da je Borussia povedla z 1:0 v zmagah. Če je bil poraz Shang Kuna proti Bollu pričakovan, pa to zagotovo ne velja za Patricka Franziska, ki z izjemo tretjega niza ni imel svojega večera. Trenutno vodilna ekipa nemške Bundeslige, ki je pred slabimi tremi tedni svoj edini poraz v letošnji sezoni doživela prav proti Saarbrücknu, je bila tako na pragu končnega uspeha.

Že v četrtfinalu je Darko Jorgič reševal ekipo Saarbückna, ki je po prvih dveh dvobojih zaostajal za svojimi nasprotniki. Takrat je Hrastničan, ki je med turnirjem lige prvakov z aktualnimi nemškimi državnimi prvaki pogodbo podaljšal do konca sezone 2023, premagal Danca Andersa Linda. V finalu je tretji dvoboj sicer bolje začel Šved Kristian Karlsson, ki je na svetovni lestvici dve mesti pred slovenskim reprezentantom. Toda čeprav je Jorgič v uvodnem nizu osvojil le štiri točke, je že v drugem pokazal odlično igro, ki jo je do konca dvoboja samo še stopnjeval. V drugem nizu je svojega nasprotnika pustil na osmi točki, v tretjem na sedmi, v četrtem pa je Karlssonu prepustil le dve točki.

Vse dvome o letošnjem evropskem klubskem prvaku pa je v naslednjem dvoboju končal Källberg, ki je po Franziski na kolena spravil še Shang Kuna. Mladi Šved je vodil z 1:0 in 2:1 v nizih, Kitajec je obakrat izenačil, v tie-breaku pa je Källberg zmagal s 6:5, kar je bilo dovolj za šesti naslov Borussie Düsseldorf, ki je tako zdaj sama na lestvici najbolj uspešnih ekip v ligi prvakov. S petimi naslovi sta za njo Royal Villette Charleroi iz Belgije ter Fakel Gazprom Orenburg, ki ga je v polfinalu izločil prav Saarbücken.

»To je šport in v prihodnje bo treba še več delati, da bomo slavili tudi v ligi prvakov. Na žalost Shang Kun ni izkoristil svoji priložnosti, predvsem to velja za dvoboj z Bollom, ko je v tie-breaku vodil s 4:0, na koncu pa izgubil s 4:6. Vedno je najbolj grenak priokus po porazu v finalu, ampak tako pač je. V tolažbo mi je, da sem svoj dvoboj proti Karlssonu odigral resnično vrhunsko, kar je dobra spodbuda za nadaljevanje sezone,« je po porazu svoje ekipe dejal Jorgič, ki ga že v nedeljo čaka ligaški dvoboj z ekipo Bad Königshofen.

FC Saarbrücken TT- Borussia Düsseldorf 1:3

SHANG Kun – Timo BOLL 2:3 (11:7, 6:11, 7:11, 11:4, 4:6)

Patrick FRANZISKA – Anton KALLBERG 1:3 (2:11, 7:11, 11:9, 6:11)

Darko JORGIC – Kristian KARLSSON 3:1 (4:11, 11:8, 11:7, 11:3)

SHANG Kun – Anton KALLBERG 2:3 (3:11, 11:8, 4:11, 11:6, 5:6)