Na turnirju ITTF Challenge Plus v Markhamu v Kanadi se je slovenski državni prvak, Darko Jorgič, zanesljivo uvrstil v osmino finala. V prvem krogu je peto postavljeni nosilec turnirja premagal Škota Gavina Rumgayja, v drugem pa še Madžara Tamasa Lakatosa. Oba s 4:0. V osmini finala bo igral proti Francozu Julesu Rollandu.

Proti 148. igralcu sveta, Rumgayju, Jorgič resnično ni imel večjih težav, saj mu je v štirih nizih skupaj prepustil le 16 točk, zmagal pa je s 4:0 (3, 1, 8, 4). V drugem krogu je sicer pričakoval obračun z izkušenim Portugalcem Joaom Monterom, ki pa ga je s 4:3 zaustavil Lakatos. Toda 24-letni Madžar je bil, podobno kot v prvem krogu Rumgay, proti razpoloženemu tri leta mlajšemu Hrastničanu, popolnoma nemočeh. Jorgič, ki je trenutno na 43. mestu svetovne lestvice, je slavil s 4:0 (6, 9, 5, 7).

V osmini finala bo njegov nasprotnik Jules Rolland, ki je dve leti mlajši od njega, trenutno pa je na 231. mestu svetovne lestvice. Na turnirju v Kanadi je sicer prvi nosilec Rollandov rojak Emanuel Lebesson (38. na svetovni lestvici).