Miha Štamcar, 14.11.2019 ob 18:11

Slovenski državni prvak Darko Jorgič nadaljuje z odličnimi na zadnjem letošnjem turnirju ITTF World Tour Platinum v Linzu. Trenutno 49. igralec svetovne lestvice je v dvoboju, ki je trajal nekaj manj kot eno uro, na kolena spravil Jang Woojina iz Južne Koreje, štirinajstim igralcem sveta, s 4:2 (5, -9, -8, 9, 12, 13). V osmini finala se bo pomeril z boljšim iz dvoboja med trenutno številko ena svetovnega namiznega tenisa, Kitajcem Zhendong Fanom in Japoncem Mizukijem Oikawo.

Z Woojinom se je Jorgič srečal na odprtem prvenstvu Hongkonga, s 4:3 pa je slavil Severni Korejec, ki je zadnji niz dobil z 11:9. V Linzu je uvodni niz sicer dobil 21-letni Hrastničan, toda drugi in tretji niz je pripadel tri leta starejšemu tekmecu, vendar to Jorgič ni zaustavilo. Čeprav z nekaj manj izkušnjami, je v nadaljevanju dvoboja odlično odigral končnice ter vse tri naslednje nize dobil na razliko.

»Škoda, ker ni bilo tako že v Hongkongu,« je po odmevni zmagi dejal Jorgič in nadaljeval: »Igral sem resnično dobro, tudi v trenutkih, ko sem zaostajal, se bil še vedno zbran in potrpežljiv. V mislih sem imel tudi to, da se v primeru zmage nad Korejcem lahko uvrstim med TOP 16 v Evropi, zato sem se boril za vsako točko, kajti vedel sem, da mi Jang ne bo kar tako podarjal točk. Mislim, da sem dvoboj taktično odigral zelo dobro. Ne glede na to, s kom bom igral jutri, bom dal vse od sebe.«

Bojan Tokič in Deni Kožul sta v Linzu s tekmovanjem končala v drugem krogu kvalifikacij.