Na zadnjem letošnjem turnirju ITTF World Tour Platinum v Linzu je spet zablestel Darko Jorgič, ki se je kot edini slovenski predstavnik prebil na glavni žreb, v katerem se bo v sredo pomeril z Jang Woojinom Jangom iz Južne Koreje, trenutno 14. igralcem svetovne lestvice. Bojan Tokič in Deni Kožul sta se od nadaljnjega tekmovanja poslovila v drugem krogu kvalifikacij.

Na turnirju v Linzu je v moški konkurenci vrhunska udeležba, saj od najboljše šestnajsterice na svetovni kakovostni lestvici manjkala le Kitajca, drugouvrščeni Xin Xu in četrtouvrščeni Ma Long, ki je tudi aktualni svetovni prvak. Med 197 prijavljenimi tekmovalci se je Darku Jorgiču, ki je na svetovni lestvici na 49. mestu, uvrstil med 32 najboljših. V prvem krogu kvalifikacij je bil 21-letni Hrastničan prost, v drugem pa je brez večjih težav opravil s Heng-Wei Yangom iz Tajpeha, ki ga je premagal s 4:0 (5, 8, 8, 6). Nekaj več težav je imel proti Italijanu Mihaiu Bobocicu, ki je dobil uvodni niz, v nadaljevanju pa je bil boljši Jorgič, ki je slavil s 4:1 (-9, 7 ,5, 5, 6). V odločilnem dvoboju za uvrstitev v glavni turnir se je pomeril z Brazilcem Gustavom Tsuboijem. Maratonski dvoboj, ki je trajal 62 minut, je na koncu dobil aktualni slovenski državni prvak s 4:3 (-8, 8, 9, -8, 4, -2, 7), ki bo v četrtek, ob 15. uri, v prvem krogu glavnega turnirja igral proti Jang Woojinu iz Severne Koreje. V primeru zmage ga najverjetneje čaka dvoboj z Zhendong Fanom, trenutno prvouvrščenega na svetovni lestvici.

»Tsuboija sem v bundesligi premagal s 3:0, tokrat je šlo bolj na tesno. Brazilec je tokrat igral veliko bolje, imel pa je tudi nekaj sreče. Občutek imam, da je forma prava, upam, da jo bom jutri tudi potrdil. Z Jang Woojinom sem že igral, v Hongkongu je bil boljši on, upam, da bom tokrat jaz, nato pa me čaka dvoboj s Fanom,« je po uspešnem zaključku kvalifikacij v Linzu dejal Jorgič.

Manj uspeha sta imela Bojan Tokič in Deni Kožul. Za Tokiča, ki je bil v prvem krogu kvalifikacij prost, je bil usoden Kitajec An Yan, ki je zmagal s 4:1 (7, -5, 7, 9, 3), medtem ko je Kožul izgubil proti grškemu veteranu Panagiotisu Gionisu z 1:4 (8, -2, -9, -9, -7).

V Linzu ni slovenskih predstavnic.