Miha Štamcar, 08.12.2019 ob 01:36

Slovenski državni prvak Darko Jorgič je tudi drugi dan glavnega turnirja ITTF Challenge Plus v Markhamu navdušil z dvema odličnima predstavama. V osmini finala je v Kanadi še tretjič zaporedoma slavil s 4:0, njegova »žrtev« je tokrat bil Francoz Jules Rolland, v četrtfinalu pa je s 4 4:2 ugnal še Kandčana Eugena Wanga. Njegov nasprotnik za uvrstitev v veliki finale bo mladi Kitajec Peng Xiang.

Jorgič, ki je v Kanadi peto postavljeni nosilec, je v osmini finala proti 231. igralcu svetovne lestvice, Julesu Rollandu, v popolnosti opravičil vlogo favorita. Proti dve leti mlajšemu tekmecu je 21-letni Hrastničan ves čas kontroliral potek dvoboja in niti v enem trenutku nasprotniku ni dovolil, da bi se razigral. O njegovi premoči govori že podatek, da je slavil s 4:0 (4, 5, 7, 6).

Nekaj več težav je imel v četrtfinalu proti 34-letnemu Kanadčanu Eugenu Wangu, ki je trenutno resda šele na 320. mestu svetovne lestvice, njegova najvišja uvrstitev pa je bila pred tremi leti, ko je bil 55. Po gladko dobljenem uvodnem nizu, v drugem in tretjem Jorgič nikakor ni prišel do svoje igre, v četrtem pa se je tehtnica spet prevesila na njegovo stran. V izenačenem petem in šestem nizu je bil Jorgič v končnicah dovolj zbran, da se je po zmagi s 4:2 (6, -5, -3, 7, 12, 9) uvrstil v polfinale. Njegov nasprotnik bo 16-letni Kitajec Peng Wiang, ki je do zdaj dva svoja dvoboja dobil s 4:3, v četrtfinalu pa je s 4:2 izločil Indijca Manava Vikasha.

»Moj cilj v Kanadi je zmaga na turnirju. Prvo današnjo tekmo sem odigral resnično zelo dobro, v drugi sem proti Kanadčanu, ki ga sicer dobro poznam, odigral nekoliko slabše. Mladega Kitajca, s katerim se bom pomeril v polfinalu, žal ne poznam. Vem, da je pred nekaj tedni postal svetovni mladinski prvak, naredil pa bom vse, da ga premagam,« je po odlični seriji zmag na turnirju v Kanadi povedal Jorgič, najboljši slovenski igralec na svetovni kakovostni lestvici.