Najboljši Slovenec na svetovni lestvici, Darko Jorgič, se je po dveh zmagah s 4:3 uvrstil na glavni turnir Na turnirju ITTF World Tour Platinum v Magdeburgu. V tretjem krogu je bil boljši od Slovaka Lubomira Pišteja, v odločilni tekmi za napredovanje, pa je z zmago z 12:10 v sedmem nizu premagal Šveda Antona Kallberga. V prvem krogu glavnega turnirja bo danes, ob 16.40, njegov nasprotnik Japonec Jun Mizutani, trenutno 14. igralec sveta.

Po torkovi zmagi v prvem krogu predtekmovanja, ko je s 4:1 (-6, 5, 4, 7, 11) ugnal Daeseonga Choja iz Južne Koreje, je imel Jorgič včeraj veliko težje delo proti izkušenemu Slovaku Pišteju, 67. igralcu svetovne lestvice. Odpor izkušenega, 35-letnega Slovaka je strl šele v sedmem nizu, končni izid pa je bil 4:3 (-7, 6, -5, 9, 11, -8, 8). V odločilnem dvoboju za napredovanje na glavni turnir pa je bil 21-letni Hrastničan, proti leto dni starejšemu Kallbergu, ki je na svetovni lestvici na 75. mestu, že skorajda v izgubljenem položaju, saj je Šved vodil s 3:1 v nizih, vendar se aktualni slovenski državni prvak ni predal. Še več, odločilni sedmi niz je dobil na razliko, slavil pa je s 4:3 (-8, 6, -5, -7, -6, 6, 4, 10).

Danes se bo Jorgič v prvem krogu pomeril z Japoncem Mizutanijem, ki je trinajsti nosilec odprtega prvenstva Nemčije, v primeru zmage pa bi se v drugem krogu pomeril z boljšim iz dvoboja Yun-Ju Lin (Tajvan) in Andrej Gačina (Hrvaška).