Tudi v nemški bundesligi so se odločili, da bodo končali letošnje državno prvenstvo, vendar v nekoliko spremenjeni obliki. Tako se polfinale končnico igra le na eno zmago, tako kot tudi finalni obračun, v katerem bo v nedeljo zagotovo igral Saarbücken, ki je v prvem polfinalu s 3:0 premagal Werder iz Bremna. Darko Jorgič je bil s 3:1 boljši od Paragvajca Marcela Aguirreja.  V ekipi je bil tudi Peter Hribar.

Čeprav v bundesligi niso končali rednega dela državnega prvenstva, se je vodstvo tekmovanja vseeno odločilo, da prvenstvo vendarle konča. V polfinale končnice so se uvrstile štiri najboljše ekipe po 17-tih odigranih krogih, do takrat vodilni Saarbrücken pa se je v prvem polfinalu pomeril s četrtouvrščenim Werderjem iz Bremna.

Saarbrücken je brez večjih težav opravičil vlogo favorita, svoj delež k zmagi pa je prispeval tudi najboljši slovenski igralec na svetovni kakovostni lestvici. Hrastničan je z zmago proti Aguirreju s 3:1 (-5, 9, 9, 3) samo še potrdil uvrstitev v veliki finale, saj sta pred njim slavila tudi Shang Kun in Patrick Franziska, ki je ugnal svetovnega podprvaka Šveda Mattiasa Falcka.

S kom bodo Jorgič in soigralci igrali v velikem finalu, ki bo v nedeljo na nevtralnem igrišču v Frankfurtu, bo znano po četrtkovem drugem polfinalnem obračunu med ekipama Borrusia Düsseldorf in Ochsenhausen.

»Do zdaj se je vedno polfinale igral na dve zmagi, letos pa je vse malo drugače, se pravi le na eno zmago, medtem ko se bo finale tako kot do zdaj prav tako igral le na eno zmago na nevtralnem igrišču. Iskreno povedano je bilo vse malo čudno, saj so bila tudi pravila nekoliko spremenjena, igrali pa smo brez prisotnosti gledalcev. Ves dvoboj sem igral na eni strani mize, prepovedano je bilo brisanje rok, na mizi pa je bila vedno druga žogica. Ampak nekako smo se le prilagodili in se uvrstili v finale. Sam se igralno nisem počutil najboljše, vendar je bila na koncu najbolj pomembna zmaga,« je po svojem prvem uradnem nastopu po treh mesecih dejal Jorgič.

Kot četrti član ekipe Saarbrücken  je bil še en slovenski igralec, Peter Hribar, ki ga je trener Slobodan Grujić tudi že uvrstil za nedeljski finalni obračun.