Dvajsetletni Hrastničan Darko Jorgič je na turnirju Seamasters ITTF World Tour na Švedskem še enkrat več navdušil s svojo igro, imel je tudi zaključno žogico za uvrstitev v osmino finala, na koncu pa se je zmage veselil Japonec Koki Niwa. Trenutno desetouvrščeni igralec svetovne lestvice je slavil s 4:3 (-10, 9, -7, 7, -6, 10, 9).

Slovenski državni prvak, ki je proti Niwi v Stockholmu izgubil tudi že lani, je v boj proti štiri leta starejšemu tekmecu krenil odločno, brez prevelikega strahospoštovanja do njegovih izidov v preteklosti. Čeprav je bil v prvem nizu na pragu poraza, saj je Japonec vodil z 10:8, je s štirimi zaporednimi točkami uvodni niz pripadel Jorgiču. V drugem nizu je do vodstva z 8:3 prevladoval slovenski reprezentant, ki pa prednosti ni ohranil, saj je do konca niza dosegel le še točko. Zato pa je v tretjem nizu spet bilo vse v znamenju Hrastničana, ki je odlično začel tudi četrti niz, ko je povedel s 5:0. Toda podobno kot v drugem je Japoncu uspel popolno preobrat.

Nesrečno izgubljeni niz ni zaustavil Jorgiča, ki v letošnji sezoni v nemški bundesligi igra za Saarbrücken, saj je v petem nizu tekmecu prepustil le šest točk. Z zbrano igro je nadaljeval tudi v šestem nizu, v katerem je prišel tudi do zaključne žogice za končno zmago. Žal se mu je nekoliko zatresla roka, kar je bolj izkušeni Niwa izkoristil, v sedem pa je prišel do kar štirih zaključnih žogic za uvrstitev v osmino finala. Tri je Jorgiču ubranil, četrta pa je končala v mrežici.

»Škoda za drugi niz, v katerem sem vodil 8:3, potem pa sem niz izgubil. Kaj lahko bi bilo 4:0 zame, vendar se mi že nekaj časa dogaja, da izgubljam takšne tekme. Upam, da se bo enkrat tehtnica obrnila na mojo stran. Drugače pa se vidi, da se lahko merim z vsemi svetovnimi igralci, veseli me, da je prišlo do napredka v moji igri, tudi v Stockholmu se je to poznalo, vseeno pa ni ravno prijetno izgubljati takšnih dvobojev,« je po dvoboju z Niwo dejal Jorgiič.

»Darko je pokazal ogromen napredek v samem vračanju servisa, žal pa v določenih trenutkih še vedno napačno plasira forhend spin, kar je na tej ravni igranja običajno usodno. Toda ne glede na poraz si zasluži pohvale za predstave na Švedskem, dejstvo je, da takšni porazi bolijo in da bo, podobno kot Bojan Tokič včeraj, potreboval nekaj časa, da to preboli,« pa je poraz svojega varovanca komentirala Andreja Ojsteršek Urh, selektorka slovenske izbrane vrste.

Naslednji turnir Seamasters ITTF World Tour bo v Linzu na sporedu od 8. do 11. novembra. Slovenske barve bo ob Darku Jorgiču in Bojanu Tokiču, branil še Deni Kožul, ki ga na Švedskem ni bilo.