Po štirih zmagah na prvem letošnjem turnirju WTT Star Contender v Dohi je najboljši slovenski namiznoteniški igralec na svetovni lestvici, Darko Jorgič, v polfinalu moral priznati premoč izkušenejšega Nemca Ruwena Filusa, ki je zmagal s 4:2 (9, -9, 4, -8, 5, 7). Filus se bo v finalu pomeril z japonskim čudežnim dečkom, 17-letnim Tomokazujem Harimotom, ki je prav tako s 4:2 (-8, 8, 8, -11, 7, 7) ugnal njegovega rojaka Dimitrija Ovtcharova.

V letošnji sezoni sta se Jorgič in Filus v nemški bundesligi že pomerila. Zmage se je sicer veselil slovenski igralec, ki pa je že pred polfinalnim obračunom v Dohi opozarjal, da bo to popolnoma druga tekma. Svojo dobro formo je 33-letni nemški obrambni igralec potrdil že v prvem nizu, ko je bil bolj zbran v končnici, v drugem pa se je tehtnica obrnila na stran 22-letnega Hrastničana, ki mu v tretjem nizu ni prav veliko uspevalo. Toda v četrtem nizu se je vrnil v igro, čeprav je zaostajal že za štiri točke (2:6). Tudi začetek petega niza je pripadel 33-letnemu Filusu, ki je povedel s 5:0, tokrat pa visoke prednosti ni več izpustil iz rok. Ko je v šestem nizu Jorgič zaostanek treh točk (3:6), spremenil v izenačenje na šesti točki, je vse kazalo na ponovitev tretjega niza, a do tega ni prišlo. Nemec je bil bolj zbran in zasluženo prišel do zmage, toda tudi uvrstitev med štiri najboljše na enem najmočnejših turnirjev na svetu, na katerem so manjkali le najboljši kitajski igralci, je vsekakor velika spodbuda na varovanca Andreje Ojsteršek Urh.

»Težko je igrati proti igralcu, kot je Filus, še zlasti zato, ker gre za obrambnega igralca, sam pa, priznam, nisem ravno specialist zanje. Že pred tekmo se nisem najbolje počutil in tudi med samo tekmo mi je nekaj manjkalo. Mislim, da sem bil preveč pasiven in da sem samo čaka na njegove napake. Zdaj je pred mano ligaška tekma z Düsseldorfom in pa končnica bundeslige, medtem ko je glede turnirja na Kitajskem še vse v zraku in se še ne ve, ali bo do njega sploh prišlo,« je po porazu v polfinalu dejal odlični Jorgič.

»Čisto na kratko. Darko preprosto ni našel prave rešitve na Filosov začetni udarec in tu se vse začne. Potem je težko prišel do svoje igre, saj je znan po tem, da proti obrambnim igralcem igra več z bekhend spinom. Škoda za poraz, toda z igrami v Dohi moramo biti zadovoljni. Vse to so priprave na olimpijske igre, pred njim pa je še veliko podobnih turnirjev,« pa je poraz svojega varovanca komentirala Andreja Ojsteršek Urh.

Na poti do polfinala je Jorgič premagal Avstrijca Daniela Habesohna, Portugalca Marcosa Freitasa, Brazilca Huga Calderana in Šveda Kristina Karlssona. V Dohi sta na WTT Star Contenderju igrala še Deni Kožul in Bojan Tokič. Mlajši Kožul se je od nadaljnjega tekmovanja poslovil v drugem krogu kvalifikacij, starejši Tokič pa v prvem.