V kulturnem centru Janez Trdina so v torek podelili priznanja za najboljše športnike minulega leta v Mestni občini Novo mesto. Že tretjič je to priznanje prejel Darko Jorgič, sicer igralec Krke, ki igra tudi za Saarbrücken v nemški Bundesligi in v ligi prvakov in prvič Aleksandra Vovk, ki barve Krke brani na domačih tekmovanjih, v tujini pa uspešno igra za ekipo SCO Bodensdorf 1 v avstrijski Bundesligi.

Enaindvajsetletni Jorgič, ki se pripravlja na svoj prvi članski evropski TOP16, ki bo konec tedna v švicarskem Montreuxu, je bil tudi v minulem letu navduševal s svojimi igrami tako v dresu Krke, kot Saarbrückena in seveda slovenske reprezentance. Lani je bil s Petrom Hribarjem, prav tako članom Krke, evropski prvak med dvojicami do 21 let v Godnomarju na Portugalskem, s slovensko izbrano vrsto je bil peti na članskem evropskem prvenstvu, na državnem prvenstvu pa je slavil tako med posamezniki kot s Hribarjem v dvojicah. Njegova najvišja uvrstitev na svetovni lestvici je bila 38. mesto, pred slabimi 14 dnevi pa se je s slovensko reprezentanco uvrstil na olimpijske igre v Tokio.

Odlično sezono ima za sabo tudi dve leti mlajša Vovkova, ki je lani zmagala na državnem članskem prvenstvu v dvojicah s Katrino Stražar in mešanih dvojicah s Petrom Hribarjem, druga pa je bila posamezno. Poleg tega je osvojila prvo mesto na državnem prvenstvu za mlajše članice tako posamezno kot v dvojicah, kjer je prav tako igrala s Stražarjevo. V odlični formi je tudi v začetku leta, kajti po zmagi na tretjem odprtem prvenstvu v Komendi, je v avstrijskih ligaških tekmovanjih nanizala same zmage. Minuli četrtek in petek je prispevala pomemben delež k zmagama ekipe SCO/St. Urban 1 (v ekipi sta še Werner Ritzinger in Robbie Privasnik) v koroški ligi.

Vovkova je bila v soboto in nedeljo uspešna tudi v zgornji končnici prve avstrijske Bundesligi, kjer igra za prvo ekipo SCO Bodensdorf. Slovenska reprezentantka je dobila vseh šest dvobojev, pohvaliti pa velja tudi njeno soigralko Špelo Burgar, ki je petkrat zmagala in enkrat izgubila. Za SCO Bodendorf, ki je tako v dveh dveh dneh trikrat zmagala, sicer igra  še ena slovenska reprezentantka, Katarina Stražar, ki pa je zbolela. Da je Vovkova resnično v zelo dobri formi, dokazuje tudi njen izkupiček 18 zmag, od tega tri v dvojicah, brez enega samega poraza v le osmih dneh, kar je dobra napoved za državno prvenstvo, ki bo 29. februarja in 1. marca, na Rakeku.