Prvi dan predtekmovanja na turnirju ITTF World Tour Platinum v Bremnu je bil za najboljša dva slovenska namiznoteniška igralca uspešen. Aktualni slovenski državni prvak Darko Jorgič je potem, ko je bil v prvem krogu prost, je v drugem s 4:0 (8, 4, 5, 8) ugnal Slovaka Thomasa Keinatha, medtem ko je bil Bojan Tokič s 4:2 (-8, -8, 3, 9, 5, 5) boljši od Iranca Nime Alaimana.

Na turnirju v Bremnu v moški konkurenci izmed najboljše deseterice na svetovni lestvici ITTF manjkata le aktualni svetovni prvak iz Budimpešte, Kitajec Ma Long, ki je sicer na tretjem mestu, in Šved Mattias Falck, ki je na devetem mestu. Vsi drugi so zbrani na letošnjem predzadnjem turnirju ITTF World Platinum, zadnji bo na sporedu od 14. do 17. novembra v Linzu. V tako močni konkurenci morata Jorgič in Tokič svojo pot do glavnega turnirja iskati preko predtekmovanja, prvi dan pa je bil zanju uspešen.

Mlajši Jorgič, ki je trenutno 44. igralec sveta, je v drugem krogu brez večjih težav premagal 42-letnega Keinatha (576.), ki je bil 21 let mlajšemu tekmecu enakovreden le v prvem in četrtem nizu. V tretjem krogu bo Hrastničan igral proti sedem let starejšemu Špancu Alvaru Roblesu (78.), ki je bil boljši od 16-letnega Yi-Hsin Fenga s Kitajskega Tajpeha. »V naslednjem krogu me čaka težji izziv, saj igra Jorgič s turnirja na turnir boljše,« je pred sredinim dvobojem dejal Robles.

Nekaj več težav na poti do tretjega kroga je imel Tokič, ki proti Alamiana v prvih dveh nizih ni prišel do svoje igre, v tretjem pa se je le razigral. Po izenačenem četrtem nizu, je dobil izkušeni Tokič, v petem in šestem popolnoma nadigral drugega najboljšega iranskega namiznoteniškega igralca, ki je na svetovni lestvici na 95. mestu. V tretjem krogu bo Tokičev nasprotnik, trenutno je na 49. mestu svetovne lestvice, Masataki Morizono iz Japonske, ki je na tej lestvici šest mest pred Novogoričanom.