Darko Jorgič in Bojan Tokič sta se na tretjem letošnjem Platinum turnirju svetovne serije ITTF v Shenzhenu na Kitajskem prebila v glavni del tekmovanja, v katerem se bo šestnajsterici nosilcev pridružila še šestnajsterica iz kvalifikacij. Aktualni slovenski državni prvak Darko Jorgič je v drugem krogu kvalifikacij s 4:1 premagal Kazahstanca Kirila Gerasimova s 4:0 (2, 9, 4, -8, 7), nastop med 32 najboljših pa si je priboril z zmago proti Romunu Ovidiu Ionescu s 4:2 (8, -7, 8, 3, -9, 5). Pravi podvig je uspel tudi Bojanu Tokiču, ki je v drugem krogu s 4:1 (2, 9, 4, 8, 7) ugnal Belorusa Vladimirja Samsonova, do pravice nastopa med najboljših 32 pa je prišel z zmago proti Dancu Jonathanu Grothu s 4:1 (1, -6, 8, 9, 10).

Zelo blizu napredovanju je bil tudi Deni Kožul, ki v drugem krogu kvalifikacij ni prišel do svoje igre proti Nemcu Ricardu Walterju.

»Deni nikakor ni našel rešitve na servis nasprotnika z njegovo specifično igro, menjavo ritma, značilnimi stranskimi stopi in praznimi prvimi spini,« je vzroke za poraz Logatčana proti 45. igralcu svetovne lestvice opisala Andreja Ojsteršek Urh, selektorka slovenske reprezentance.

Zato pa je v dvoboju z nekoč najboljšim igralcem sveta Samsonovim blestel Tokič, ki je v prvem nizu popolnoma nadigral 42-letnega Belorusa. Novogoričan je v izenačenem drugem nizu ohranil dovolj močne živce, v tretjem pa je bil spet veliko boljši nasprotnik. Četrti je pripadel trenutno 24. igralcu sveta, v petem pa je bil Tokič nepremagljiv. Tudi dvoboj z najboljšim Dancem Grothom je neuničljivi Tokič začel odlično, saj je nasprotniku prepustil le točko. Nadaljevanje je bilo sicer bolj izenačeno, a je bil v končnicah nizov bolj zbran najboljši Slovenec na svetovni jakostni lestvici, ki bo v prvem krogu glavnega turnirja igral proti devetu igralcu sveta Japoncu Koki Niwi.

V odlični formi je v Shenzenu tudi Darko Jorgič, ki najboljšemu kazahstanskemu igralcu Kirilu Gerasimovu, 36. na svetovni lestvici, ni prepustil niti niza. Dobro formo je Jorgič ohranil tudi v dvoboju z Romunom Oividiu Ionescu, ki je slovenskega državnega prvaka pred nekaj meseci premagal v prvem krogu kvalifikacij za ekipno evropsko prvenstvo prihodnje leto v Franciji. Ionescu je na nedavnem ekipnem svetovnem prvenstvu na Švedskem v boju za uvrstitev med 13. in 16. mestom nato premagal še Bojana Tokiča in Denija Kožula, toda proti Hrastničanu je bil tokrat nemočen. V prvem krogu glavnega turnirja bo Jorgič igral proti trenutno tretjemu igralcu sveta Nemcu Timu Bollu.