Na turnirju svetovne serije ITTF v Stockholmu sta slovenske barve zastopala le Darko Jorgič in Deni Kožul, ki sta v posamični konkurenci s tekmovanjem končala v predtekmovanju, v igri dvojic pa sta prišla do glavnega turnirja. V prvem krogu sta ju s 3:1 (13, 9, -8, 7) zaustavila četrto postavljena nosilca Hwan Kit Ho in Siu Hang Lam iz Hongkonga.

V prvem krogu predtekmovanja je slovenska dvojica premagala Hoh Ming Lija in Pak Nam Nga iz Hongkonga s 3:0 (7, 2, 8), v drugem pa še Šveda Para Gerella in Jensa Lundqvista s 3:1 (4, 8, -12, 9) in se tako uvrstila v osmino finala. Čeprav sta bila njuna nasprotnika Ho in Lam, se ju nista ustrašila, toda v končnicah prvega in drugega niza sta bila bolj zbrana igralca iz Hongkonga. V tretjem sta Jorgič in Kožul ves čas vodila, v četrtem pa sta le morala priznati premoč dvojici iz Azije.

V posamični konkurenci sta morala oba slovenska predstavnika igrati v predtekmovanju, saj je bilo na Švedskem izmed dvajsetih najboljših igralcev s svetovne lestvice prijavljenih kar petnajst. Vključno s trenutno prvima igralcema sveta Yin Yujem in Zhendongo Fanom in Kitajske. V prvem krogu predtekmovanja sta bila oba prosta, v drugem krogu pa je bil za Kožula premočan 19-letni Francoz Leo De Nodrest s 4:2 (-8, 7, 7, 5, -13, 6), ki je 260. na svetovni lestvici. Mladega Francoza je v tretjem krogu premagal Kitajec Fang Bo. Jorgič v drugem krogu premagal 27-letnega Zahida Kenjajeva iz Uzbekistana s 4:1 (5, -9, 7, 4, 4), v tretjem pa je v maratonu, potem ko je že vodil s 3:1 v nizi,, izgubil proti Angležu Paulu Drinkhallu s 3:4 (-7, 5, 6, 8, -11, -9, -5). 29-letni Anglež, 93. na svetovni lestvici, je v odločilni tekmi za preboj na glavni turnir nato premagal Marcela Aguirrea s 4:2.