Najboljši slovenski namiznoteniški igralec na svetovni kakovostni lestvici, Darko Jorgič in aktualni državni prvak, Deni Kožul, sta tudi po vrnitvi s turnirjev WTT Contender v Dohi ohranila dobro formo. V zadnjem krogu rednega dela nemške bundeslige sta oba zabeležila zmagi. Saarbrücken je v derbiju proti Borussii Düsseldorf sicer izgubil z 1:3, edino zmago za aktualne nemške državne prvake pa je z zmago nad Timom Bollom prispeval prav Jorgič. Do zelo pomembne zmage je proti Post SV Mühlhausnu prišel ASV Grünwettersbach, pomemben delež k njej in s tem k uvrstitvi v končnico nemške bundeslige pa je prispeval tudi Kožul, ki je bil boljši od Čeha Lubomira Jančarika.

Saarbrücken je dvoboj z Borussio Düsseldorf igrala brez Shang Kuna, brez njega pa so bile možnosti proti aktualnemu evropskemu klubskemu prvaku, Borussii Düsseldorf takoj manjše. Borussia je vlogo favorita po zmagah Kristiana Karlssona in Ricarda Waltherja povedla z 2:0, v tretjem dvoboju pa je Timo Boll proti Jorgiču tudi že vodil z 2:0 v nizih, a je polfinalist WTT Star Contenderja v Dohi s preobratom prišel do zmage s 3:2 (-5, -5, 5, 8, 2). »Na žalost smo na koncu ostali praznih rok, je pa seveda vedno prijetno premagati Bolla. Veseli me, da sem tudi po turnirju v Dohi ostal v dobri formi,« je bil po zmagi nad slovitim Bollom zadovoljen 22-letni Hrastničan.

V petih nizih se je končal tudi dvoboj med Patrickom Franzisko in Antonom Källbergom, ki ga je dobil Šved, s tem pa je tudi zagotovil še 20. zmago Borussie v rednem delu prvenstva. Saarbrücken je bil s 15 zmagami drugi, v polfinalu pa se bo pomeril z ekipo Liebherr Ochsenhausen, ki je v zadnjem krogu z 2:3 izgubila proti Schwalbe Bergneustadt.

V svoji šesti sezoni igranja v najmočnejši nemški namiznoteniški ligi je do svojega največjega uspeha prišel ASV Grünwettersbach, ki je v domači dvorani v odločilni tekmi za končno četrto mesto in s tem za uvrstitev v svojo prvo končnico premagal Post SV Mühlhausen. Pomemben delež k zmagi je prispeval tudi Kožul, ki je pri izidu 1:1 na kolena spravi Jančarika. Tudi on v dramatičnem obračunu s 3:2 (9, -9, 5, -11, 9). Njegov uspeh je z zmago proti Romunu Ovidiu Ionescu dopolnil Kitajec Wing, eno zmago h končnemu uspehu pa je prispeval Dang Qui. »Odlično delujemo kot ekipa, resnično dihamo kot celota. Dvoboj z Jančarikom je bil zelo izenačen, veseli pa me, da sem pri izidu 1:1v zmagah zdržal ves pritisk in pokazal dobro igro, ki sem jo na koncu potrdil tudi z zmago. V četrtem nizu sem vodil že z 10:8, pa sem ta niz izgubil, toda v petem sem bil v končnici vendarle bolj zbran,« se je pomembne zmage veseli Logatčan v dresu ASV Grünwettersbacha, ki bo v polfinalu končnice igral z Borussio Düsseldorf.

Prve polfinalne tekme končnice bodo na sporedu 8. aprila, domačina bosta Borussia in Saarbrücken, povratni dva dni pozneje v Ochsenhausnu in Grünwettersbachu, morebitni tretji pa 12. aprila spet v Düsseldorfu in Saarbrücknu.