Slovenska reprezentanta Darko Jorgič in Peter Hribar sta bila danes del ekipe, ki je Saarbücknu po 31 letih čakanja prinesla peti naslov nemškega državnega prvaka. Vodilna ekipa po rednem delu nemške bundeslige je v finalu v Frankfurtu s 3:1 premagala Ochsenhausen, ki je v polfinalu presenetil Borussio Düsseldorf.

Saarbrücken je v prvem polfinalu s 3:0 premagal Werder Bremen, eno zmago pa je k zmagoslavju svoje ekipe prispeval tudi najboljši slovenski igralec na svetovni lestvici, ki je premagal Paragvajca Marcela Aguirreja. Veliko bolj izenačen je bil dan pozneje, v četrtek, dvoboj med branilcem naslova Borussio Düsseldorf in Ochsenhausnom. Tretjeuvrščena ekipa po skrajšanem rednem delu prvenstva je s 3:2 premagala petkratne zaporedne nemške državne prvake, največ zaslug za zmago Ochenshausna pa je z dvema zmagama imel Hugo Calderon. Odločilno zmago je Ochenshausnu priigral Simon Gauzy.

V velikem finalu v Frankfurtu je Patick Francziska v prvem dvoboju s 3:2 premagal Calderona, v drugem pa je Shang Kun s 3:1 ugnal Simona Gauzyja. Prvo priložnost za peti naslov Saarbückna po 31 letih je imel Jorgič, ki je v izenačenem dvoboju vendarle moral priznati premoč Poljaka Jakuba Dyjasa, ki je zmagal s 3:1 (9, 10, -12, 3). Kar ni uspelo Jorgiču, je v četrtem dvoboju Shang Kunu, ki je potrdil dobro formo in brez izgubljenega niza premagal še Calderona. »Igra mi danes nikakor ni stekla, je pa res, da je tudi Dyjas igral zelo dobro, v odločilnih trenutkih pa je imel tudi tisto srečo, ki jo je potreboval. Ampak na koncu je najbolj pomembno, da smo prišli do naslova, zame je to prva lovorika v nemškem prvenstvu, zato je zadovoljstvo toliko večje,« je po osvojenem naslovu dejal Jorgič.

Trener Saabrückna Slobodan Grujić je v ekipo kot četrtega igralca uvrstil tudi Petra Hribarja, tako da se slovenski namizni tenis lahko pohvali s kar dvema igralcema, ki sta danes osvojila naslov nemškega državnega prvaka.

»Ker soigralec Pletea zaradi korone žal ni mogel priti v Nemčijo, sem bil potem jaz poklical v ekipo. Res je, da je bilo to zame presenečenje, je bilo pa še kako sladko. Na obeh tekmah je bilo zelo napeto, še zlasti v današnjem finalu, vendar smo na koncu le zmagali in vesel sem, da sem bil tudi sam v ekipi, ki je osvojila naslov nemškega državnega prvaka,« pa svojega veselja ni skrival Hribar.