Darko Jorgič je tudi v finalu sredozemskega prvenstva v Tarragoni potrdil svojo kakovost in brez izgubljenega niza s 4:0 (8, 8, 11, 11) premagal domačina Jesusa Cantera Juncala, ki je v četrtfinalu zaustavil Denija Kožula. V petek in soboto bodo v Tarragoni na sporedu še ekipni obračuni v obeh konkurencah.

Tudi v svojem osmem dvoboju na sredozemskih igrah je 19-letni Hrastničan potrdil svojo kakovost in skupaj z le štirimi izgubljenimi nizi zasluženo prišel do zlate kolajne. Pred sredozemskimi igrami ni prav veliko treniral, vendar je bilo to po svoje dobro, saj je bil po naporni sezoni spet »lačen« namiznega tenisa.

To se je pokazalo tudi v finalnem obračunu s sedemnajst let starejšim Canterom, ki je na svetovni lestvici trenutno na 145. mestu, vendar se je moral mladi slovenski namiznoteniški up pošteno potruditi, da je prišel do zmage. Predvsem to velja za tretji niz, v katerem je imel Španec dve zaključni žogici za zmago, vendar ga je Jorgič na enajsti točki ulovil, nato pa izkoristil svojo prvo zaključno žogico za vodstvo s 3:0 v nizih. V četrtem nizu je dvakrat že vodil za štiri točke, a je v končnici niza Španec ubranil dve zaključni žogici, ne pa tudi tretje, tako da je na veliko veselje v slovenskem taboru Jorgič prišel do končne zmage in naslova sredozemskega prvaka.

»Zelo vesel sem zlate kolajne. Iskreno povedano, moj cilj pred začetkom sredozemskih iger je bil, osvojim zlato kolajno, morda bolje povedano, je bila to moja želja, zato sem toliko bolj vesel, da se je to tudi zgodilo. Do finala sem nasprotnike premagoval dokaj zanesljivo, zato sem imel v finalu več moči od Cantera, ki je v četrtfinalu in polfinalu moral odigrati sedem nizov. Upam, da bomo tudi v ekipnem delu tekmovanja igrali dobro in prišli še do ene zlate kolajne,« je po velikem uspehu dejal Jorgič.

V petek se bo v Španiji začelo še ekipno tekmovanje v namiznem tenisu. Slovenska moška izbrana vrsta, ki bo igrala v postavi Darko Jorgič, Deni Kožul in Bojan Tokič, bo igrala v skupini B z Grčijo (ob 11.30 uri) in Francijo (ob 14.45), dekleta pa bodo v skupini C igrale s Francijo (13.00) in Portugalsko (17.30). Za slovensko žensko reprezentanco bodo igrale Alex Galič, Ana Tofant in Aleksandra Vovk.