Na zaključnem turnirju 1. SNTL ženske je v Izoli domači Arrigoni zanesljivo prišel do novega, četrtega zaporednega naslova državnih prvakinj. Izolčanke so v finalu s 5:2 premagale Kajuh Slovan. Brez presenečenja je minil tudi zaključni turnir v 1. SNTL moški, saj je bil Maribor, ki je redni del prvenstva končal na prvem mestu, v svoji dvorani na Taboru, v finalu boljši od Inter Diskonta s 5:3.

V rednem delu prvenstva so branilke naslova obakrat premagale Kodeljevčanke, ki so praznih rok ostale tudi v najbolj pomembni tekmi sezone. Junakinja domače ekipe je bila 18-letna reprezentantka Lea Paulin, ki je dobila vse tri svoje posamične dvoboje, obakrat pa je do zmage prišla tudi Jana Ludvik, najboljša igralka rednega dela državnega prvenstva. V gostujoči ekipi, ki jo vodil Špela Polončič, sta po enkrat zmagali Tjaša Novak in Lara Opeka. Za Arrigoni je na zaključnem turnirju igrala še Urška Čokelj, med sezono pa sta ekipi pomagali še Manca Paljk in Minea Ljuca.

V Izoli sta bili dopoldne na sporedu tudi polfinalni tekmi. Domači Arrigoni je v rednem delu prvenstva svoj edini poraz doživel proti Vesni. Tokrat so bile Založanke brez pravih možnosti za zmago, čeprav je Ivana Zera, ki je na posamičnem državnem prvenstvu slavila na Rakeku, svojo nalogo opravila z odliko. Dobila je obe svoji posamični partiji, vendar sta bili to tudi edini zmagi za Založanke, kajti v domači ekipi je brez poraza polfinale končala Jana Ludvik, dvakrat pa je zmagala tudi Lea Paulin. Peto zmago za peto zaporedno finale Izolčank je prispevala Urška Čokelj. V drugem polfinalnem obračunu je Kajuh Slovan s 5:3 premagal Logatec.

Končno tretje mesto je osvojil Logatec, Vesna pa je državno prvenstvo končala na četrtem mestu.

Mariborčani do desetega naslova brez poraza

V skrajšanem državnem prvenstvu v 1. SNTL, ki se je v rednem delu igral enokrožno, so prevladovali Mariborčani, ki so v finalu samo potrdili svojo dobro formo, vendar so se morali za deseti naslov državnih prvakov pošteno potruditi. Junak finalnega obračuna je bil Tomaž Roudi, ki je dobil vse tri svoje posamične dvoboje, tudi osmega, v katerem je proti Aljažu Godcu zaostajal za dva niza, v nadaljevanju pa se je izkušenejši Prekmurec v mariborski ekipi le zbral in s 3:2 premagal mladega Ravenčana. Z dvema zmagama se je izkazal tudi Gregor Komac, v ravenski ekipi pa je bil dvakrat uspešen Mitja Horvat in enkrat Aljaž Godec.  

V edinem današnjem polfinalnem dvoboju so Mariborčani pričakovano še drugič letos premagali Kemo I. Pucončani so do edine zmage prišli po zaslugi Tomaža Pelcarja, medtem ko sta bila za Mariborčane po dvakrat uspešna Gregor Komac in Tomaž Roudi, eno zmago pa je dodal še Matevž Črepnjak.

Do koroškega obračuna med Inter Diskontom in Xiom Muto ni prišlo, saj Mute prišla v Maribor. V finale so se tako uvrstili Ravenčani.

Xiom Muta je državno prvenstvo končala na tretjem mestu, Pucončani pa na četrtem.

Savinjčanke nove prvoligašice

V 1. SNTL ženske bo v prihodnji sezoni igrala Savinja, saj so Preserjanke odpovedala svoj nastop v Lučah in se tako odpovedale igranju med najboljšimi slovenskimi klubi. Podobno je bilo tudi v boju za uvrstitev v 1. SNTL moški, vendar le s to razliko, da se je dvoboju odpovedala Sobota, ki je bila letos druga v drugi ligi, tako da so Izolčani ostali prvoligaši.

V kvalifikacijski tekmi za uvrstitev v 2. SNTL moški je bilo zelo vroče v Lučah, na koncu pa so se veselili Založani, ki so slavili z minimalnim izidom. V domači ekipi se je z dvema zmagama izkazal Brin Vovk Petrovski, po enkrat pa sta slavila Dejan Jovanović in Matic Čopar, vendar to ni bilo dovolj za napredovanje. Izkušeni Bojan Maselj je v odločilnem devetem dvoboju s 3:2 ugnal mladega Jovanovića, Maselj pa je bil boljši tudi od Čoparja. Dvakrat je za goste zmagal tudi Filip Kolle, enkrat pa še Aljaž Fortuna.

Izidi zaključnega turnirja v Izoli, 1. SNTL ženske

Polfinale: Arrigoni – Vesna 5:2, Kajuh Slovan – Logatec 5:3

Finale: Arrigoni – Kajuh Slovan 5:2.

Izidi zaključnega turnirja v Mariboru,1. SNTL moški

Polfinale: Maribor – Kema I 5:1, Inter Diskont – Xiom Muta 5:0 b.b.

Finale: Maribor – Inter Diskont 5:3.

Kvalifikacije za 1. SNTL ženske

Savinja – Preserje 5:0 b.b.

Kvalifikacije za 1. SNTL moški

Sobota – Arrigoni 0:5 b.b.

Kvalifikacije za 2.SNTL moški

Savinja II – Vesna 4:5.