Drugi dan evropskega prvenstva do 21 let, ki se odvija v Varaždinu, sta se izkazala Peter Hribar in Tilen Cvetko, ki sta se uvrstila v osmino finala v igri dvojic. V ženskih dvojicah so se že v prvem krogu poslovile Aleksandra Vovk in Katarina Stražar ter Ana Tofant in Lea Paulin. V posamični konkurenci sta v drugem krogu tekmovanja Stražarjeva in Tofantova po enkrat zmagali in izgubili, medtem ko sta Vovkova in Cvetko v obeh svojih dvobojih ostala praznih rok.

Za slovensko izbrano vrsto se je drugi dan evropskega prvenstva do 21 let začel obetavno, saj sta Peter Hribar in Tilen Cvetko v prvem krogu premagala švicarsko dvojico Lars Posch in Cedric Tshanz s 3:1 (6, -7, 6, 3). Za uvrstitev v četrtfinale se bosta v petek ob 16.40 pomerila z Nemcema Gerritom Engemannom in Fanbom Mengom.

Manj uspeha sta imeli obe slovenski ženski dvojici. Aktualni državni prvakinji, Aleksandra Vovk in Katarina Stražar sta v prvem krogu izgubili proti romunsko-grški dvojici Elena Zaharii in Elisavet Terpou z 1:3 (5, -8, -4, -8). Prav tako prvi krog je bil usoden za Ano Tofant in Leo Paulin. Boljši od njiju sta bili s 3:0 (8, 8, 3) Čehinji Nikita Petrovova in Yuki Tsutsui.

Na ženskem posamičnem turnirju sta Katarina Stražar in Ana Tofant, ki je bila med nosilkami in ji ni bilo treba igrati prvega kroga, v drugem prišli do ene zmage in poraza. Stražarjeva je v prvi tekmi skupine E klonila proti Slovakinji Tatiani Kukulkovi z 1:4 (-3, -6, 7, -5, -8), v drugi pa je bila s 4:2 (10, 4, -9, -8, 11, 10) boljša od Čehinje Gabriele Stepanove. Tudi Tofantova je svoje boje v skupini G začela s porazom proti Slovakinji Emi Labosovi z 1:4 (-6, -8, 8, -8, -7), v drugi pa je bila s 4:0 (7, 6, 6, 8) boljša od Turkinje Ozge Yilmaz. Ob težavah z ramo je Aleksandra Vovk v skupini B obakrat ostala praznih rok. V prvi tekmi je izgubila z Rusinjo Olgo Višnijakovo z 2:4 (9, -3, -12, 7, -8, -3), nato pa še s Poljakinjo Julio Slazak z 2:4 (5, -4, -9, 4, -6, -6).