Na turnirju Seamasters ITTF World Tour na Švedskem je od trojice slovenskih predstavnikov prva nastopila Alex Galič, ki je v prvem krogu predtekmovanja s 4:0 (3, 8, 8, 3) premagala Shruti Vijay Amrute iz Indije. V torek se ji bosta v drugem krogu predtekmovanja pridružila tudi Bojan Tokič in Darko Jorgič. Vsi trije bodo nastopili tudi v dvojicah.

Slovenska državna prvakinja, trenutno 93. igralka na svetovni lestvici, je dvoboj proti 19-letni Indijki začela odlično, saj ji je v prvem nizu prepustila le tri točke. Nekaj bolj izenačena sta bila drugi in tretji niz, v četrtem pa je 24-letna Galičeva prevladovala za mizo in bo v torek v drugem krogu predtekmovanja igrala proti portugalski Kitajki Jieni Shao, ki je danes s 4:1 premagala Nemko Sabine Winter, trenutno pa je na 124. mestu svetovne lestvice. Galičeva bo v Stockholmu, kjer je prijavljeno vseh deset najboljših igralk svetovne lestvice, igrala tudi v dvojicah. S Švicarko Rachel Moret bosta v prvem krogu predtekmovanja igrali proti slovaško-srbski dvojici Tatjana Kukolkova in Anelia Lupulesku.

Najboljša slovenska igralka na svetovni lestvici, Bojan Tokič (54.) in Darko Jorgič (56.), sta bila v prvem krogu predtekmovanja prosta. V torek bo Tokič v drugem krogu igral proti zmagovalcu dvoboja med Juanom Lamadridom iz Čila ter Fincem Alexom Naumijem, Jorgiča pa čaka Indijec Harmeet Desai (103.), ki je bil v prvem krogu prav tako prost. Tokič in Jorgič bosta aktivna tudi med dvojicami, v prvem krogu predtekmovanja se bosta pomerila proti Rusoma Aleksandru Šibajevu in Kirilu Skačkovu. Tudi v moški konkurenci so prijavljeni praktično vsi najboljši svetovni igralci, iz prve deseterice manjkata le Nemec Timo Boll in Korejec Sangsu Lee.