Alex Galič se je v igri dvojic na turnirju svetovne serije Seamasters v Olomocu s Sarah de Nutte iz Luksemburga uvrstila med osem najboljših. V posamični konkurenci je edini preostali slovenski predstavnik Darko Jorgič v prvem krogu glavnega turnirja izgubil proti čudežnemu dečku svetovnega namiznega tenisa, 15-letnemu Japoncu Tomokazu Harimotu.

Še včeraj sta Ana Tofant in Aleksandra Vovk na poti do glavnega turnirja v igri dvojic v drugem krogu izločilnih bojev morali priznati premoč francoske dvojice Oceane Oceane Guisnel in Stephanie Loeuillette z 1:3 (10, -9, -8, -8). Več uspeha je imela slovenska državna prvakinja Alex Galič, ki je v paru s Sarah de Nutte iz Luksemburga ugnala dvojico Chia-Hsuan Lin iz Tajvana in Yue Wu iz ZDA s 3:2 (9, -5, -6, 5, 9). Slovensko-luksemburška naveza je bila uspešna tudi v prvem krogu glavnega turnirja, saj je bila s 3:1 (9, -8, 7, 6) boljša od poljske naveze Katarzyna Grzybowska-Franc in Natalia Patryka s 3:1 (9, -8, 7, 6). V petek, ob 10. uri, se bosta Galičeva in De Nuttejeva v drugem krogu pomerili s hrvaško-singapursko dvojico, Jiayi Sun in Jian Zeng.

Na previsoko oviro je v prvem krogu glavnega turnirja naletel slovenski državni prvak Darko Jorgič. V prvem nizu je šestemu igralcu sveta, le 15-letnemu Harimotu, še nudil dostojen odpor, z malce sreče bi uvodni niz morda lahko tudi dobil, v nadaljevanju dvoboja pa je bilo vse v znamenju mladega Japonca, ki je zmagal s 4:0 (9, 3, 6, 4).