Prvi igralec svetovne lestvice, Kitajec Zhendong Fan je na turnirju ITTF World Tour Platinum v Linzu, v osmini finala premagal slovenskega državnega prvaka Darka Jorgiča s 4:0 (5, 8, 11, 6). V drugem krogu kvalifikacij sta se od nadaljnjega tekmovanja poslovila Bojan Tokič in Deni Kožul.

Že z uvrstitvijo v osmino finala turnirja v Linzu je Jorgič dosegel enega svojih največjih uspehov v članski konkurenci. Pot do uvrstitve med šestnajst najboljših, je bila vse prej kot lahka, saj je v kvalifikacijah premagal Heng-Wei Yanga iz Tajpeha, Italijana Mihaia Bobocica, in Brazilca Gustava Tsuboija. V prvem krogu glavnega turnirja se je 21-letni Hrastničan oddolžil za poraz na poletnem turnirju v Hongkongu Jang Woojinu iz Južne Koreje, v drugem pa je naletel na trenutno prvega igralca sveta, Kitajca Zhendong Fana. Odlični Fan, za katerega je bi to šele drugi dvoboj na turnirju, proti 49. igralcu sveta ni imel milosti, v četrtfinalu pa se bo pomeril z Yun-Ju Linom, 18-letnim vzhajajočim zvezdnikom iz Tajpeha.

»Ni kaj, Fan je bil v tem dvoboju premočan zame. Naredil sem vse, kar sem lahko, vendar mi igra ni stekla ali pa je imel Fan vse rešitve na moje zamisli. Na koncu sem lahko zadovoljen z igrami na turnirju in nimam nobenega razloga, da bi se jezil sam nase. Fan je pač številka ena na svetu in to je tudi potrdil,« je po porazu s Fanom dejal Jorgič.

Manj uspeha sta imela Bojan Tokič in Deni Kožul. Za Tokiča, ki je bil v prvem krogu kvalifikacij prost, je bil usoden Kitajec An Yan, ki je zmagal s 4:1 (7, -5, 7, 9, 3), medtem ko je Kožul, prav tako v drugem krogu kvalifikacij, izgubil proti grškemu veteranu Panagiotisu Gionisu z 1:4 (8, -2, -9, -9, -7).