Najbolj napeta dvoboja v trinajstem krogu 1. SNTL ženske sta bila v Ljubljani. V Zalogu je Logatec s 5:3 ugnal domačo Vesno, v dvorani na Galjevici pa je bil aktualni državni prvak, Arrigoni, prav tako s 5:3, boljši od Kajuh Slovana. Do edine domače zmage je prišel Inter Diskont, ki je s 5:0 premagal Preserje, Ljubljana je v gosteh brez izgubljenega niza premagala Letriko, s 5:1 pa je na Jesenicah slavila Kema.

V dvorani na Kodeljevem sta se v derbiju trinajstega kroga pomerili trenutno prvouvrščena ekipa državnega prvenstva, Arrigoni, ki tudi brani naslov in četrtouvrščeni Kajuh Slovan. Derbi je upravičil svoj naziv, v domači ekipi pa se je s tremi zmagami izkazala Lara Opeka, ki je v vseh treh svojih dvobojih izgubila po en niz. Več razpoloženih igralk so imele Izolčanke, saj sta Lea Paulin in Jana Ludvik zmagali po dvakrat, enkrat je bila uspešna tudi Urška Čokelj.

Tudi le nekaj kilometrov stran, v Zalogu, so gledalci videli zanimiv obračun, v njem pa so se, podobno kot na Galjevici, dveh točk veselile gostje, ki so svojo junakinjo imele v Nini Zupančič. Med tednom je Zupančičeva igrala na odprtem prvenstvu Španije v Granadi, kjer je v svoji skupini z eno zmago osvojila tretje mesto, v Zalogu pa je dobila vse tri svoje dvoboje. Dve zmagi za končni uspeh Logatčank je prispevala še Katja Gutnik, v domači ekipi je prav tako dvakrat zmagala Ivana Zera, do ene zmage je prišla Špela Trelec.

V gosteh sta do dveh točk prišli tudi Ljubljana in Kema. Ljubljančanke so že včeraj slavile v Vrtojbi, mladi domači ekipi pa niso prepustile niti enega dvoboja, vendar velja pohvaliti Evo Cervkenič, ki je Tamari Pavčnik in Niki Veronik odvzela po dva niza. Obe sta sicer za ljubljansko ekipo zmagali po dvakrat, enkrat je do nje prišla tudi Zala Veronik. Pucončanke so po dveh zmagah Nuše Vogrinčič ter po eni Blažke Harkai, Staše Matis in Ane Kovačec premagale Jeseničanke. Za domačo ekipo je bila uspešna Nuša Bolte.

Pričakovano so do pete letošnje zmage prišle Ravenčanke, ki gostjam iz Preserij niso oddale niti enega dvoboja. Najbližje vsaj častnemu, je bila Polona Letnar, a je Lea Kadiš v petem nizu slavila s 13:11. Dvakrat sta za Inter Diskont zmagali še Urška Večko in Nuša Kadiš.

Izidi 13. kroga 1. SNTL ženske

Jesenice – Kema 1:5, Letrika – Ljubljana 0:5, Vesna – Logatec 3:5, Inter Diskont – Preserje 5:0, Kajuh-Slovan – Arrigoni 3:5.

Vrstni red: 1. Arrigoni 24 (64:19), 2. Ljubljana 24 (63:18), 3. Vesna 16 (53:35), 4. Kajuh Slovan 18 (51:35), 5. Logatec 14 (50:43), 6. Kema 12 (39:41), 7. Inter Diskont 10 (38:45), 8. Letrika 10 (32:46), 9. Jesenice 2 (14:63), 10. Preserje 0 (5:65).