Mladi slovenski reprezentant Peter Hribar je v petek končal z nastopi na turnirju ChallengerSeries v Ochsenhausnu. Hribar, ki že tretjo sezono igra za drugo ekipo Saarbrückna, je v močni konkurenci osvojil drugo mesto. Boljši od njega je bil le Libanonec Dauud Cheiab. V prvi nemški bundesligi pa je že znan prvi finalist. Po dveh zmagah nad Grünwettersbachom, za katerega igra še drugi slovenski reprezentant, Deni Kožul, je to po pričakovanjih Borussia Düsseldorf.

»Na turnirju je lahko nastopilo le osem igralcev, tako da je bil zelo kakovosten. Sistem tekmovanja je bil podoben, kot je slovenski Top 8, s tem, da so se najboljši štirje uvrstili v končnico, kjer sta se igrala polfinalne in finale. Vsekakor je bilo to za nas dobrodošlo, kajti v letošnji sezoni je prvenstvo v drugi nemški ligi odpovedano, tako da še nisem v tekmovalnem ritmu. Tudi zato sem bil toliko bolj zadovoljen s svojimi igrami, čeprav sem v finalu izgubil proti Dauudu Cheaibu, ki je bil tokrat boljši od mene, se bom pa maja najverjetneje spet udeležil tega turnirja,« je po osvojenem drugem mestu povedal Hribar, ki je predlani z Darkom Jorgičem osvojil naslov evropskega prvaka v dvojicah do 21 let v Gondomarju na Portugalskem.

V rednem delu turnirja, ki je imel tudi denarne nagrade, dvoboji pa so bili v neposrednem prenosu na spletnih straneh športnih stav, je Hribar petkrat zmagal, dvakrat je ostal praznih rok, kar je bilo dovolj za drugo mesto. Prav tako s petimi zmagami in dvema porazoma je bil na tretjem mestu Čeh Jiri Martinko, s katerim se je pomeril tudi v polfinalu. Brez izgubljenega niza se je zmage veselil Hribar, ki je v finalu moral priznati premoč izkušenega, 36-letnega Cheaiba. Ker je prihodnji teden odpovedano tudi posamično državno prvenstvo Slovenije v namiznem tenisu, bo Hribar v tem mesecu v Laškem treniral s člani britanske paranamiznoteniške reprezentance.

V prvi nemški ligi sta bili tudi že odigrani obe tekmi med Borrusio Düsseldorf in Grünwettersbach. Na obeh je s 3:0 slavil aktualni evropski klubski prvak, ki je imel težje delo na prvi tekmi v Grünwettersbachu, saj je Anton Källberg s 3:2 ugnal Dang Qiuja, v pravem maratonskem dvoboju pa je z 2:3 proti Kristianu Karlssonu izgubil tudi Deni Kožul. Peti niz se je končal z izidom 15:13 za Šveda. Na drugi, sobotni tekmi pa Karlsson s 3:2 premagal Xi Wanga, medtem ko je Kožul igral s Timom Bollom. Po izenačenem prvem nizu, ki ga je z 12:10 dobil sloviti Boll, v nadaljevanju aktualni slovenski državni prvak ni več imel pravih možnosti za uspeh, saj je v drugem nizu osvojil tri, v tretjem pa pet točk. 

Drugi polfinalni par med Saarbücknom Darka Jorgiča in ekipo Liebherr Ochsenhausen bo na sporedu v četrtek, 8. aprila, v Saarbrücknu, povratna dva dni pozneje v Oschsenhausnu, morebitna tretja pa 12. aprila, spet v Saarbrücknu.