Miha Štamcar, 31.05.2018 ob 14:29

V prvem krogu tretjega letošnjega Platinum turnirja svetovne serije ITTF v Shenzenu na Kitajskem sta Darko Jorgič in Bojan Tokič morala priznati premoč svojih nasprotnikov. Bližje zmagi je bil Bojan Tokič, ki je proti Japoncu Koku Niwi izgubil z 2:4 (-7, -6, -9, 4, 6, -9), medtem ko je Nemec Timo Boll premagal Darka Jorgiča s 4:1 (7, -9, 9, 5, 7).

Najbolje uvrščeni Slovenec na svetovni lestvici Bojan Tokič, ki je trenutno na 70. mestu, je proti trenutno devetemu igralcu sveta, v prvih dveh nizih ni prišel do svoje igre, zato pa je bil že v tretjem zelo blizu zmage. Četrti in peti niz je bil popolnoma v znamenju Novogoričana, ki je v šestem že zaostajal za štiri točke (4:8), v končnici niza pa se je Niwi približal na točko zaostanka, do preobrata pa le ni prišlo.

Zelo hrabro je dvoboj proti tretjemu igralcu sveta začel aktualni slovenski državni prvak Darko Jorgič, sicer 78. igralec sveta, ki je po izgubljenem uvodnem nizu, v drugem premagal slovitega Tima Bolla. V izenačenem tretjem nizu je Hrastničan že vodil z 10:8, žal pa ni izkoristil priložnosti. Izkušeni 37-letni Boll je najprej ubranil obe zaključni žogici, nato pa izkoristil svojo prvo. Po izgubljenem tretjem nizu Jorgič ni več našel prave protiorožja za igro odličnega Bolla.

Navkljub izpadu v prvem krogu glavnega turnirja Platinum turnirja svetovne serije ITTF bosta tako Jorgič kot Tokič napredovala na najnovejši svetovni jakostni lestvici. Po neuradnih izračunih za okoli deset mest.