V osmem krogu moške lige Vzajemna 1. SNTL je vodilni Maribor prišel še do svoje osme letošnje zmage, vendar so jim mladi Izolani nudili dostojen odpor, saj so izgubili s 3:5. Krka je bila s 5:0 boljša od ekipe Cornilleau Mengeš II, Kema I pa z istim izidom od Sobote. Prva mengeška ekipa je s 5:1 premagala Savinjo, Ravenčani pa so bili v gosteh s 5:1 boljši od Kajuh Slovana. V ženski ligi Vzajemna 1. SNTL sta obe vodilni zmagali. Državne prvakinje so doma premagale Letriko, Ljubljana pa je v gosteh s 5:1 premagala Kajuh Slovan. V derbiju začelja so Jesenice slavile proti Preserju prav tako s 5:1, najbolj izenačeno pa je bilo v Puconcih, kjer so domačinke do zmage prišle v devetem dvoboju.

Vodilni Maribor se je moral pošteno potruditi, da je v Izoli prišel še do svoje osme letošnje zmage. V domači ekipi se je z dvema zmagama izkazal Erik Paulin, enkrat je bil uspešen tudi Matija Novel, vendar so imeli Mariborčani v svojih vrstah razigranega Danila Piljaka, ki je dobil vse tri svoje dvoboje. Tudi osmega z Novelom. Dvakrat je bil v gostujoči ekipi uspešen še Matic Slodej, kar je bilo dovolj za novi dve mariborski točki.

Aktualni državni prvaki v Drgančevju niso imeli večjih težav z mladim Mengšani. Za drugo mengeško ekipo se je dvoboj z Novomeščani začel obetavno, saj je Aljaž Frelih proti Lorenciu Lupulescu povedel z 2:0 v nizih, v nadaljevanju pa je bil edini tujec v slovenski ligi premočan za 18-letnega Freliha. Blizu zmage je bil tudi Rok Trtnik, ki je prav tako proti Tilnu Novaku dobil prva dva niza, nato pa popustil. V domači ekipi je bil najbolj prepričljiv Tilen Cvetko, ki je oba dvoboja dobil brez izgubljenega niza, še eno zmago pa je dodal še Lupulescu.

Trenutno drugouvrščeni Ravenčani so zanesljivo prišli do zmage na Kodeljevem. Edino zmago za domačine je priigral Novak, ki je s 3:2 premagal Darka Jamška, ki je po zmagi nad Denisom Pintarjem gostom vendarle priigral eno zmago. Do dveh sta prišla Janez Petrovčič in Mitja Horvat. Lokalni prekmurski obračun so pričakovano dobili Pucončani, ki v domači dvorani niso potrebovali več kot ure, da so prišli do novih dveh točk. Z dvema zmagama sta se izkazala Tomaž Pelcar in Luka Norčič, enkrat je do nje prišel Damjan Zelko.

Prva mengeška ekipa je gostila Savinjo in prišla do svoje druge letošnje zmage. Najdaljši je bil dvoboj med Davidom Orešnikom in Patrikom Roscem, ki ga je v petem nizu dobil domači igralec. Orešnik je bil boljši tudi od Oskarja Rosca, dvakrat je zmagal še Andraž Avbelj, enkrat pa Klemen Jazbič, ki je sicer v dvoboju z Juretom Slatinškom moral priznati premoč gostujočega igralca.

Mrtvi tek med Arrigonijem in Ljubljano se nadaljuje

Branilke državnega naslova so potrebovale le eno uro, da so ugnale gostje iz Vrtojbe. Saš Lasan ni ničesar prepustil naključju in je dvoboj z Letriko začel v najmočnejši zasedbi, tako da je Lea Paulin zabeležila dve zmagi, po eno pa Urška Čokelj in Jana Ludvik. V petem dvoboju je priložnost dobila Minea Ljuca, ki je s 3:1 premagala Evo Cerkvenič. En niz je proti Urški Čokelj osvojila tudi Sara Tokič.

Ljubljančanke, ki so med tednom doživele hladen tuš s porazom v četrtfinalu pokala Slovenije v Mengšu, na Kodeljevem niso dovolile še enega presenečenja. Z dvema prepričljivima zmagama je bila v njihovi vrsti najbolj učinkovita Tamara Pavčnik, dvakrat pa se je veselila tudi Zala Veronik, ki pa je oba svoja dvoboja dobila v petem nizu. Z eno zmago je k dvema točkama prispevala Nika Veronik, ki pa je proti Lari Opeki ostala praznih rok.

Pravi maraton se je odvijal v Puconcih, kjer je s tremi zmagami blestela Staša Matis, ki je premagala tudi Nino Zupančič, najboljšo igralko Logatca. Zupančičeva je sicer prišla do dveh zmag, tako kot tudi Katja Gutnik, do odločilne zmage pa je v devetem dvoboju prišla Ana Kovačec, ki je s 3:1 premagala Kajo Okorn. V domači ekipi se je z eno zmago izkazala tudi Nuša Vogrinčič.

V derbiju začelja so do svoje prve letošnje zmage prišle Jeseničanke, pri katerih sta se z dvema zmagama izkazali Barbara Jančič in Mojca Smolej, enkrat je bila uspešna tudi Nuša Bolte, za goste je edine zmage prišla Polona Letnar.

V prihodnjem krogu bosta na sporedu dva velika derbija, v prvi moški ligi bodo vodilni Mariborčani gostili Krko, v dvorani ZŠD Krim na Galjevici pa bo pri Ljubljani gostoval Arrigoni.

Izidi osmega kroga lige Vzajemna 1. SNTL moški

Izidi osmega kroga lige Vzajemna 1. SNTL ženske