V devetem krogu v obeh ligah Vzajemna 1. SNTL sta bila na sporedu derbija vodilnih dveh ekip. Aktualni državni prvak v moški ligi, Krka, je s 5:1 premagala do zdaj neporaženi Maribor, na Galjevici pa je do odločitve prišlo v devetem dvoboju, ko je Nika Veronik premagala Urško Čokelj, tako da je bila Ljubljana s 5:4 boljša od Izolank.

Novomeščani so do zdaj svoj edini poraz doživeli v dvoboju z ravenskim Fužinar Inter Diskontom, medtem ko so bili Mariborčani po osmih krogih še brez poraza. Po zmagi Tilna Cvetka s 3:2 nad Matevžem Črepanjakom in zmagi Matica Slodeja nad Tilnom Novaka, je vse kazalo na izenačeno srečanje, vendar pa je bilo nadaljevanje popolnoma v znamenju gostova. Lorencio Lupulescu je brez izgubljenega niza premagal Danila Piljaka in Gregorja Komaca, še eno zmago je dodal Tilen Cvetko, za konec pa je do nje prišel še Tilen Novak.

Poraz Mariborčanov so na najboljši možni način izkoristili Ravenčani, ki so gostili Izolane, ki proti izkušenejšim domačinom niso imeli pravih možnosti za uspeh. Po enkrat sta zmagala Matija Novel in Erik Paulin, v domači ekipi pa sta bila nepremagljiva Mitja Horvat s tremi zmagami in Janez Petrovčič, ki je zmagal dvakrat.

Z zmago v Mengšu so po prvem delu rednega dela tekmovanja na četrtem mestu Pucončani, ki domači ekipi, ki je igrala brez Aljaža Freliha, niso oddali niti enega dvoboja. Po dvakrat sta do zmage prišla Damjan Zelko in Tomaž Pelcar, enkrat se je je veselil Luka Norčič. Kar v domači dvorani ni uspelo mladi mengeški ekipi, je v Murski Soboti uspelo njihovim starejšim soigralcem, v kateri se je s tremi zmagami izkazal David Orešnik. Enkrat sta zmagala še Klemen Jazbič in Andraž Avbelj, v domači je dvakrat slavil Tomaž Roudi.

Do pomembne zmage v boju za obstanek je prišla Savinja, ki je na krilih Patrika Rosca, ki je dobil vse tri svoje dvoboje, s 5:3 premagala Kajuh Slovan. Dvakrat je bil za domačo ekipo uspešen še Jure Slatinšek, tako kot tudi v gostujoči Andraž Novak, eno zmago pa je prispeval še Denis Pintar.

Drama na Galjevici novinkam v ligi

V prvi ženski ligi je prvo mesto po prvem delu državnega prvenstva osvojila Ljubljana, ki se je po nekaj letih vrnila med najboljše slovenske klube. Za Ljubljančanke je bila tekma z aktualnimi državnimi prvakinjami po besedah njihovega trenerja Boruta Verna ura resnice. Še zlasti po porazu v četrtfinalu pokala z Mengšem. V izredno izenačenem obračunu, v katerem je domača ekipa vodila že s 4:2, se je vse odločalo v devetem dvoboju. Pred tem sta Jana Ludvik in Lea Paulin za Izolanke zmagali po dvakrat, v domači ekip sta po dvakrat svoji nasprotnici premagali Tamara Pavčnik in Zala Veronik. V devetem dvoboju sta se tako pomerili igralki, ki sta bili še brez zmage, več zbranosti pa je ohranila Nika Veronik, ki je brez izgubljenega niza premagala Urško Čokelj.

V devetem dvoboju je padla odločitev tudi v Zalogu, kjer so varovanke Bojana Paviča prišle do tretje letošnje zmage, Pucončanke pa so tretjič izgubile. Domačinke so igrale brez Ivane Zere, s tremi zmagami pa se je izkazala Špela Trelec, ki je dobila tudi odločilno srečanje z Ano Kovačec, z dvema pa Tjaša Supanič. Pri gostjah je bila dvakrat uspešna Nuša Vogrinčič, po enkrat pa Nuša Vogrinčič in Ana Kovačec.

Na preostalih dveh tekmah je Kajuh Slovan v Preserju pričakovano, s 5:1 premagal domačinke. Lara Opeka in Tjaša Novak sta zmagali po dvakrat, enkrat tudi Tajda Šabnov, v domači ekipi je do nje prišla le Polona Letnar. Še lažje delo so doma imele Logatčanke, ki Jeseničankam niso oddale niti dvoboja. Nina Zupančič in Katja Gutnik sta do zmage prišli dvakrat, enkrat tudi Kaja Okorn.

Izidi devetega kroga lige Vzajemna 1. SNTL moški

Izidi devetega kroga lige Vzajemna 1. SNTL ženske