Miha Štamcar, 25.01.2020 ob 23:11

Več kot mesec dni je trajal premor v 1. SNTL za ženske, v enajstem krogu pa je bil derbi v Ljubljani, kjer je v boju za končnico državnega prvenstva Kajuh Slovan s 5:2 premagal Logatec. Vodilna Ljubljana na gostovanju na Ravnah na Koroškem ni oddala niti enega dvoboja, tako kot tudi ne aktualni državni prvak, Arrigoni, doma proti Preserju. S 5:1 je doma Vesna premagala Jeseničanke, prav tako doma pa je bila Letirka s 5:2 boljša od Keme.

Junakinja derbija v dvorani športnega društva Krim, kjer v letošnji sezoni domače tekme igra Kajuh Slovan, je bila Lara Opeka, ki je vse tri dvoboje dobila s 3:0. Tudi obračun z Nino Zupančič, ki je za Logatčanke edina prišla do zmag. V domači ekipi sta po enkrat zmagali še Enya Moltara in Tjaša Novak. S to zmago so varovanke Špele Polončič naredile velik korak proti končnici državnega prvenstva.

Ravenčanke so bile proti vodilnim Ljubljančankam najbližje vsaj častni zmagi v dvoboju med Nušo Kadiš in Niko Veronik, ki je odločilni peti niz dobila z 11:8. Do dveh zmag pa sta prišli Tamara Pavčnik in Zala Veronik, obakrat s 3:0. Tudi Izolčanke niso imele večjih težav proti Preserjankam. Z dvema zmagama sta se izkazali Lea Paulin in Manca Paljk, z eno pa izkušena Jana Ludvik.

Do četrte zmage v sezoni so prišle Vrtojbenke, z igro pa je navdušila najmlajša v domači vrsti, šele trinajstletna nečakinja slovenskega reprezentanta Bojana Tokiča, Sara Tokič. Najboljša slovenska kadetinja je po hudem boju s 3:2 na kolena spravila Nušo Vogrinčič, brez izgubljenega niza pa Ano Kovačec in Stašo Matis. Dve zmagi je dodala še Tina Mozetič, medtem ko sta bili pri Pucončankah po enkrat uspešni Ana Kovačec in Staša Matis.  

Že v sredo je do pričakovanih dveh točk prišla Vesna. Ivani Zeri se je z dvema zmagama pridružila še Špela Trelec, enkrat je bila uspešna Anina Selak, za Jeseničanke je do ene zmage prišla Mojca Smolej.

Izidi 11. kroga v 1. SNTL za ženske