V Linzu se je s predtekmovanjem začel zadnji letošnji Seamaster 2018 World Tour Platinum, na katerem so tudi trije slovenski predstavniki. Za enega največjih presenečenj je v drugem krogu poskrbel Deni Kožul, ki je s 4:3 (8, 8, 8, -4, -6, -9, 5) premagal Šveda Mattiasa Falcka, ki je trenutno na 12. mestu svetovne lestvice. V drugem krogu sta bila uspešna tudi Bojan Tokič, ki je s 4:1 (10, -9, 5, 8, 4) izločil Indijca Amairaja Anthonyja in Darko Jorgič, ki je bil s 4:2 (7, -8, 6, 8, -8, 9) boljši od Rusa Maksima Čapligina.

Vsi trije slovenski predstavniki na turnirju v Linzu, na katerem so prijavljeni praktično vsi najboljši igralci sveta, so bili v prvem krogu predtekmovanja prosti. Za največje presenečenje je v drugem krogu poskrbel Deni Kožul, ki v letošnji sezoni igra za avstrijsko ekipo SPG Walter Wels v ligi prvakov, poskrbel za enega največjih presenečenj predtekmovanja turnirja v Linzu. Trenutno 119. igralec svetovne lestvice je hrabro vstopil v dvoboj s šest let starejšim Švedom Falckom. Čeprav je Falck na svetovni lestvici na 12. mestu, je bil v prvih treh nizih v podrejenem položaju proti 21-letnemu Logatčanu, ki je tekmeca v vseh treh nizih pustil na osmi točki. Najbolje uvrščeni Šved na svetovni lestvici je v naslednjih treh nizih sicer prišel do svoje igre, toda v odločilnem sedmem nizu je bilo spet vse v znamenju razpoloženega Kožula, ki se bo v tretjem krogu predtekmovanja pomeril z Japoncem Masakijem Yoshidu, 75. igralcem svetovne lestvice.

Dobro je turnir v Avstriji začel tudi Bojan Tokič (55. na svetovni lestvici), ki je v prvih dveh nizih še imel nekaj težav s pet let mlajšim Indijcem Amaraijem Anthonyem, v preostalih treh pa je prevladoval 37-letni Novogoričan. V tretjem krogu bo Tokičev nasprotnik Nemec Bastian Steger, ki je na 47. mestu svetovne lestvice.

Dober odpor je Darko Jorgiču v drugem krogu predtekmovanja nudil Rus Maksim Čapligin, vendar Hrastničan, ki je trenutno na 57. mestu svetovne lestvice, ni dovolil presenečenja. Ko je bilo najbolj potrebno, je slovenski državni prvak prikazal najboljšo igro in se uvrstil v tretji krog, kjer ga čaka 17. igralec svetovne lestvice, Sangeun Jeongu iz Južne Koreje.