Promocije namiznega tenisa ne predstavljajo samo rezultati na tekmovanjih, pač pa tudi pojavljanje športne panoge v medijih. V kolikor pa je objava določene novice ali pa predstavitev športnika ali pa športne panoge objavljena v mediju, ki je na voljo praktično celi svetovni populaciji, pa ima tak zapis še dodatno težo.

Slovenski igralci/igralke namiznega tenisa in posledično tudi reprezentanca, so v zadnjem obdobju dosegali vidne uspehe. Velik delež pri promociji namiznega tenisa tako pri nas kot tudi v svetu zagotovo nosi trenutno najvišje uvrščen igralec na svetovni jakostni lestvici Darko Jorgić (številka 34), ki ga od 13. do 15. novembra, v Weihaiju na Kitajskem, čaka turnir svetovnega pokala, na katerem bo igralo trenutno 16 najboljših igralcev na svetu.  

Revija Swaythling (https://swaythlingclub.com/), ki izhaja pod okriljem Mednarodne namiznoteniške zveze (izdaja jo Swaythling Club International), predstavlja Darka Jorgića na šestih straneh. Članek je objavljen v angleškem jeziku, vendar pa to ne bi smela biti ovira za namiznoteniške navdušence, da si ne bi prebrali šest strani dolgega zapisa o trenutno najboljšem slovenskem igralcu namiznega tenisa.

Vsi, ki si želijo nekoliko več informacij o zgodovini namiznega tenisa, pa bodo veliko informacij našli na predstavitveni strani publikacij, ki izhajajo pod okriljem Swaythling Club International (https://swaythlingclub.com/index.php/publications/). 

prof.dr. Miran Kondrič

Edo Vecko

člana ITTF Swaythling Club-a