Miha Štamcar, 23.04.2021 ob 22:16

Katarina Stražar je v drugem krogu posamičnih kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu, ki potekajo v Guimaresu na Portugalskem, izgubila proti Charlotte Carey iz Velike Britanije z 0:4 (-8, -9, -10, -8). Svojo priložnost za uvrstitev na olimpijske igre bo zdaj iskala v repasažu, ki se bo začel v soboto.

Mlada slovenska reprezentantka, ki bo v začetku maja dopolnila dvajset let, je že z uvrstitvijo v drugi krog glavnega turnirja presegla pričakovanja, saj je že v skupini premagala igralke, ki so na svetovni lestvici pred njo. Tako je v skupini premagala trenutno 303. igralka svetovne lestvice, premagala Belgijko Liso Lung (110.), v prvem krogu glavnega turnirja pa Švicarko Rachel Moret (86.).

Tudi v dvoboju s pet let starejšo Valižanko Careyjevo, ki je na svetovni lestvici na 151. mestu, je bila v vseh nizih blizu uspeha, zanjo pa so bile usodne končnice, kar predvsem velja za drugi in tretji niz. V drugem je Valižanki pobegnila na 9:6, nato pa do konca niza ni osvojila niti točke, v tretjem pa z 9:7, prišla pa je tudi do zaključne žogice. Še najdlje je bila od zmage oddaljene v prvem nizu in četrtem nizu, vendar je v obeh tudi že vodila, v četrtem še s 6:4, z delnim izidom 5:1 pa je nasprotnica prišla do prednosti, ki je ni več izpustila iz rok.

»Še sama ne vem natančno, kaj je bil razlog, da sem v končnicah nizov popustila. Prav takrat, ko bi morala igrati najbolj zbrano, sem popustila. V vsakem nizu sem imela priložnost za zmago, dal sem vse od sebe, a očitno je bilo to premalo, da bi premagala Careyjevo. Čeprav sem z dozdajšnjimi igrami še kar zadovoljna, jo bom morala še izboljšati. Najprej moram pozabiti na ta poraz, nato pa se pripraviti na nov žreb,« je svoj poraz komentirala Stražarjeva, ki bo svojo prvo nasprotnico v repasažu dobila po dopoldanskih polfinalnih obračunih.